Χιλιάδες μέδουσες σε παραλία της Σάμου

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Χιλιάδες μέδουσες εμφανίστηκαν στην Παραλία Γάγκου, στα ανατολικά της Σάμου.  Πρόκειται για τις μέδουσες «pelagia noctiluca» οι οποίες, σύμφωνα με το Samos Voice, εμφανίζονται τον Απρίλιο στο νησί. Οι pelagia noctiluca έχουν διάμετρο 6-10 εκατοστά και σχήμα «καμπάνας». Η κάθε μέδουσα έχει οκτώ πλοκάμια και το χρώμα της είναι ροζ-μωβ με κάθετες ρίγες. Η διάρκεια ζωής της είναι 2 με 6 μήνες. Ζει σε παράκτια και ζεστά νερά και τρέφεται κυρίως με ζωοπλαγκτόν και τα αυγά ψαριών. Η μεγαλύτερη αφθονία παρατηρείται συχνά μεταξύ 12 – 30 μέτρα βάθος.

Η pelagia noctiluca παρέχει μια ισχυρή δόση τοξίνης σε κάθε οργανισμό με τον οποίο θα έρθει σε επαφή και δεν είναι επικίνδυνη.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος, η μέδουσα αυτή είναι βιοφωσφορίζει όταν διαταραχθεί. Θεωρείται ότι ο λόγος που ανέπτυξε την ικανότητα αυτή είναι για να επικοινωνεί με άλλες μέδουσες του είδους της. Επίσης, είναι ικανή να ανιχνεύει το φως μέσω της χρήσης των πρωτόγονων «ματιών» της, γνωστά ως ocelli.

Πηγή φωτογραφιών: προφίλ Facebook Alexandros Malagaris.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα