Συσπειρωμένη προσέρχεται σήμερα από το πρωί στις κάλπες για τις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία η ελληνική μειονότητα μετά τη σύλληψη και την προφυλάκιση του ομογενούς υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Mε ανακοίνωσή της, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, ξεκαθάρισε πως ο Μπελέρης παραμένει υποψήφιος δήμαρχος για τον δήμο Χειμάρρας, διαψεύδοντας fake news για αποκλεισμό του. «Απαντώντας στο ενδιαφέρον εκπροσώπων των ΜΜΕ για τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας, Διονυσίου Φρέντι Πέτρου Μπελέρη, που στηρίζεται από τον συνθέσεις Postke Flone, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή διευκρινίζει ότι όσον αφορά τον εκλογικό κώδικα, όπως και ο νόμος αριθ. 133/201″Περί διασφάλισης της ακεραιότητας των προσώπων που εκλέγονται, διορίζονται ή ασκούν δημόσια καθήκοντα”, συνεχίζει να είναι υποψήφιος και το όνομά του παραμένει στο ψηφοδέλτιο» αναφέρει η ανακοίνωση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με την ΕΡΤ ομογενείς από Αυστραλία και ΗΠΑ κατέφτασαν μαζικά για να ψηφίσουν.

Από τις φυλακές θα μάθει τα εκλογικά αποτελέσματα ο Φρέντι Μπελέρης

Μέσα από τις φυλακές Τιράνων φυλακές θα μάθει τα εκλογικά αποτελέσματα ο Έλληνας ομογενής Διονύσης Φρέντι Μπελέρης και υποψήφιος για τον δήμο Χειμάρρας. Ο υποψήφιος δήμαρχος κατηγορείται ότι προσπάθησε να εξαγοράσει ψήφους εν όψει των δημοτικών εκλογών που διεξάγονται σήμερα στην γειτονική χώρα.

«Δεν αποδείχτηκε καμία εξαγορά ψήφων, το δικαστήριο δέχτηκε την εισήγηση του εισαγγελέα. Πρόκειται για για καθαρά πολιτική απόφαση που μας θυμίζει το παλαιό κομμουνιστικό καθεστώς. Η απόφαση ήταν ειλημμένη από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα», δήλωσε ο δικηγόρος του.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε για την προφυλάκιση του ομογενή μόλις λίγες ημέρες πριν από την κάλπη, τονίζοντας ότι με τέτοιες πράξεις η Αλβανία δεν ακολουθεί τον ευρωπαϊκό δρόμο.

«Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου στην Αυλώνα, αν τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα είναι σκανδαλώδης. Η σύλληψη υποψηφίου Δημάρχου δύο ημέρες πριν τις εκλογές δεν συνιστά κράτος δικαίου. Η απόφαση για προφυλάκιση του υποψήφιου της Ομόνοιας για τη θέση του Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, μία μέρα πριν τις τοπικές εκλογές χωρίς να έχουν αναδειχθεί αδιάσειστα στοιχεία εις βάρος του, είναι προκλητική και δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες και ερωτήματα».

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας στέκεται στην κατηγορία που βαραίνει τον Έλληνα ομογενή.

«Η εξαγορά των ψήφων είναι ένα σοβαρό ποινικό αδίκημα για τη νομοθεσία μας και τα όργανα επιβολής του νόμου δίνουν προτεραιότητα στην καταπολέμηση της κατά τη διάρκεια των εκλογών».

Την ίδια ώρα άλλος ένας ομογενής συνελήφθη με την επίσημη εκδοχή να αναφέρει ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Πρόκειται για τον πρώην δήμαρχο Λουκόβου, με την οικογένεια του να διαψεύδει ότι ήταν μεθυσμένος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα