Χατζηδάκης: Αδιάβαστη η αντιπολίτευση για τις αλλαγές στα εργασιακά

από fimotro

Στα πυρά της αντιπολίτευσης απάντησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, με αναφορές και στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση. Η συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου – που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το χρόνο εργασίας, τις άδειες και το συνδικαλιστικό νόμο- ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο.

Ο υπουργός μίλησε για «αδιάβαστη αντιπολίτευση», που- όπως είπε – πηγαίνει από «γκάφα σε γκάφα». Παράλληλα αναφέρθηκε και σε στοιχεία σχετικά με τη συμμετοχή των εργαζομένων στη χθεσινή απεργία.

Όπως είπε «στις τράπεζες, με βάση τη δική μας πληροφόρηση τουλάχιστον, η συμμετοχή ήταν από το 2% έως 4%. Στα Super Market μια αντίστοιχη συμμετοχή. Οι αερομεταφορές λειτούργησαν κανονικά με εξαίρεση μερικές πτήσεις σε μικρά νησιά το πρωί. Στη ΔΕΗΔΕΗ -0,22% η συμμετοχή ήταν στο 3,5%. Στο ΔΕΔΔΗΕ, εάν δεν κάνω λάθος, 4,5% – 5%. Στην ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη 8,5% και τα μεγαλύτερα ποσοστά ήταν στις τηλεπικοινωνίες, στον ΟΤΕ βασικά γύρω στο 15% μεσοσταθμικά και στα ΕΛΤΑ 15,5% μεσοσταθμικά»

Απαντώντας στην έντονη κριτική που έχουν δεχθεί οι προωθούμενες ρυθμίσεις ο Κ. Χατζηδάκης ανέφερε «είστε πραγματικά, κόμματα τα οποία νοιάζεστε για τον εργαζόμενο ή τελικά, νοιαζόσαστε για ένα εργατοπατερικό συνδικαλισμό και πιο πολύ και από τον εργατοπατερικό συνδικαλισμό, εκείνο το οποίο σας νοιάζει, είναι να βγάλετε το πάθος σας το κομματικό, γιατί είστε σε δύσκολη θέση λόγω των πανθομολογούμενα αρνητικών δημοσκοπήσεων».

Προσέθεσε πως «λοιπόν, αυτά τα οποία ισχυρίζεστε ότι είναι μεσαίωνας, είναι βήματα μπροστά, είναι βήματα τα οποία εναρμονίζονται με αυτά που συμβαίνουν σε όλη την Ευρώπη. Το νομοσχέδιο αυτό είναι νομοσχέδιο σύγχρονης εποχής και πάρα πολύ απλά, εσείς που μιλάτε για μεσαίωνα, ξεχνάτε πως έχετε βάλει ρότα για το μεσαίωνα».

Τέλος ο υπουργός σημείωσε πως στο νομοσχέδιο θα κατατεθεί τροπολογία που θα περιλαμβάνει μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους στον τουρισμό.

Πηγή: euro2day.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα