Χανιά: Ισόβια στο Νορβηγό που είχε σκοτώσει την 54χρονη σύντροφό του

από Philippos

Χανιά: Ποινή ισόβιας κάθειρξης συν ένα έτος φυλάκισης επέβαλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου στον 49χρονο Νορβηγό που στις 13 Ιανουαρίου του 2021 είχε σκοτώσει στα Μεσκλά του δήμου Πλατανιά, την 54χρονη Ελληνίδα σύντροφό του.
Η δίκη ολοκληρώθηκε σήμερα με το δικαστήριο να κρίνει τον 49χρονο ομόφωνα ένοχο για το έγκλημα που τέλεσε και να του επιβάλει ποινή ισόβιας κάθειρξης συν 1 έτος φυλάκισης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όπως είπε στο Flashnews.gr o δικηγόρος υποστήριξης της κατηγορίας εκ μέρους της οικογένειας του θύματος, Νίκος Ντουντουλάκης:

«Το δικαστήριο είχε οριστεί αρχικά για τις 5 του μήνα, όμως επειδή ο 49χρονος δεν είχε δικηγόρο του όρισε το δικαστήριο αυτεπαγγέλτως. Μάλιστα ο ίδιος κατά την παρουσία του τότε στο δικαστήριο δε ζήτησε ποτέ συγγνώμη για την πράξη του, αλλά εξέφρασε παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπιζε η ελληνική πολιτεία, υποστηρίζοντας ότι δεν του είχαν εξηγήσει τα δικαιώματά του στη γλώσσα του και ότι δεν μπορούσε να συνεννοηθεί καλά με κανέναν.

Σήμερα, έστειλε μια δήλωση ότι δε θα παραστεί και θα εκπροσωπηθεί από τον δικηγόρο του. Ο συνήγορος υπεράσπισής του πρότεινε να αναγνωριστεί ότι κατά την τέλεση του εγκλήματος είχε μειωμένο καταλογισμό καθώς είχε καταναλώσει πολύ μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και ζήτησε ελαφρυντικά τα οποία απορρίφθηκαν από το δικαστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα