Χαμόγελα από τις τουριστικές κρατήσεις

από fimotro

Ανεβαίνουν σημαντικά οι τουριστικοί δείκτες για το καλοκαίρι

Αισιοδοξία υπάρχει τον τελευταίο καιρό στον τουρισμό καθώς τα στοιχεία των τελευταίων ημερών είναι αισιόδοξα. Οι κρατήσεις αυξάνονται με μαθηματικό τρόπο και από τους επιχειρηματίες του χώρου εκφράζεται η αισιοδοξία πως όσο περνούν οι μέρες, προχωρά η εμβολιαστική διαδικασία και μειώνεται το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας, θα ανεβαίνει η ζήτηση για ταξιδιωτικά πακέτα.

Σύμφωνα με την TUI Γερμανίας, ήδη περίπου οι πρώτοι 12 χιλιάδες τουρίστες έχουν έρθει στην Ελλάδα για τις διακοπές τους. Η TUI fly ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα πτήσεις προς την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κέρκυρα, την Κω και την Πελοπόννησο και οι προσβλέψεις για το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ καλές. Μαζί με την Ελλάδα, ανεβαίνει η ζήτηση και για τα Κανάρια, όπως επισημαίνουν tour operators της Γερμανίας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σημείωνε πως μέχρι σήμερα έχουμε 150 χιλιάδες αφίξεις στη χώρα. Μέχρι στιγμής επίσης, οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων προς την Ελλάδα από τους χρήστες του ιστότοπου Hopper ξεπερνούν αυτές προς οποιονδήποτε άλλο τουριστικό προορισμό στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με capital.gr, αν και η φετινή τουριστική περίοδος έχει επισήμως ανοίξει από τις 14 Μαΐου, φορείς του κλάδου ανέφεραν πως οι κρατήσεις αναμένονταν να κινηθούν καλύτερα από τον Ιούνιο, με τη σεζόν να ξεκινά ουσιαστικά από τον Ιούλιο για τα ξενοδοχεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις. Και αυτό γιατί από το εξωτερικό, παρά το γεγονός πως η σεζόν έχει ξεκινήσει και είναι γνωστές οι προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα, τηρούνταν στάση αναμονής, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο της πανδημίας στους προορισμούς, να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμών και γενικότερα να αποκατασταθεί το αίσθημα εμπιστοσύνης για διακοπές.

Είναι χαρακτηριστικό πως η βρετανική αγορά δεν έχει ακόμη ανοίξει για την Ελλάδα. Τα ταξίδια επιτρέπονται, όμως οι επισκέπτες κατά την επιστροφή τους θα πρέπει να μπουν σε δεκαήμερη καραντίνα.

Υπενθυμίζεται πως το πρωτόκολλο εισόδου στην Ελλάδα ορίζει συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν την αναχώρηση, να υπάρχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή PCR test έως και 72 ώρες πριν ή πιστοποιητικό ανάρρωσης, ενώ από τις αρχές Ιουνίου ενεργοποιείται και το green pass.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα