Χαλιά για το σπίτι: Πώς να επιλέξετε το σωστό χρώμα

από fimotro

Έφτασε η εποχή που πρέπει να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τον χειμώνα και να δημιουργήσετε μια πιο ζεστή, χαλαρωτική ατμόσφαιρα που θα σας κάνει χαρούμενους/-ες να μένετε μέσα τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες και νύχτες. Έφτασε και η εποχή που πρέπει να βρείτε τα κατάλληλα χαλιά που θα συμπληρώσουν και θα αναβαθμίσουν τη διακόσμησή σας. Στην αγορά αυτή την περίοδο μπορείτε να βρείτε μοναδικές συλλογές χαλιών σε προσφορά για να προσθέσετε στον χώρο σας ένα κομμάτι καλής ποιότητας που θα σας συντροφεύσει για όλον τον χειμώνα και για πολλούς χειμώνες ακόμα.

Όμως με το χρώμα του χαλιού τι γίνεται; Πώς να επιλέξετε το σωστό; Παρακάτω θα βρείτε τα 4 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ξεκινήσετε την έρευνά σας και πριν κάνετε την τελική αγορά.

1.    Το μέγεθος του δωματίου

Το μέγεθος που έχει το δωμάτιο στο οποίο σκοπεύετε να τοποθετήσετε το χαλί είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή. Αν πρόκειται για ένα δωμάτιο όχι και τόσο ευρύχωρο, μπορείτε να επιλέξετε ένα χαλί σε ανοιχτά χρώματα και φυσικές αποχρώσεις για να δημιουργήσετε την αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου.

Για τα πιο ευρύχωρα δωμάτια, μπορείτε να επιλέξετε ένα χαλί σε πιο σκούρες  αποχρώσεις ώστε να γεμίσετε τον χώρο και να προσθέσετε στυλ.

2.    Τα κυρίαρχα χρώματα

Επίσης πολύ σημαντικό είναι να λάβετε υπόψη τα χρώματα που ήδη υπάρχουν στον χώρο ώστε μόλις προσθέσετε το χαλί σας το αποτέλεσμα να είναι αρμονικό και να δημιουργεί την αίσθηση ότι τα πάντα στον χώρο, από τα χρώματα του τοίχου, τα έπιπλα μέχρι και το χαλί, αλληλοσυμπληρώνονται. Θέλουμε το δωμάτιο να δίνει την αίσθηση ότι όλα έχουν επιλεχθεί με προσοχή.

Προτιμήστε, λοιπόν ένα χαλί σε αποχρώσεις που θα ταιριάζουν με τα υπόλοιπα χρώματα που κυριαρχούν στον χώρο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να αναζητήσετε ένα χαλί που να έχει ακριβώς το ίδιο χρώμα με τον τοίχο ή τα έπιπλά σας, καθώς κάτι τέτοιο θα έδειχνε ότι έχετε προσπαθήσει πολύ για να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα. Και φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα το θέλαμε.

3.    Η ατμόσφαιρα του χώρου

Το χαλί που θα επιλέξετε θα αποτελέσει κυρίαρχο διακοσμητικό στοιχείο για τον χώρο σας και θα επηρεάζει την τελική εικόνα. Σκεφτείτε λοιπόν, πώς θέλετε να αισθάνεστε όταν μπαίνετε στο συγκεκριμένο δωμάτιο; Τι αισθήματα θέλετε να σας προκαλεί ο χώρος; Ποια είναι η ατμόσφαιρα που θέλετε να δημιουργήσετε για το συγκεκριμένο δωμάτιο; Απαντώντας στις ερωτήσεις αυτές θα ξεκαθαρίσετε το τοπίο σχετικά με το τι πραγματικά ζητάτε, καθώς στην αγορά μπορεί να βρείτε αμέτρητες, δελεαστικές επιλογές που αν όμως τις προσθέσετε στον δικό σας χώρο το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι όπως θα το θέλατε.

4.    Το προσωπικό στυλ

Τέλος, το δικό σας προσωπικό γούστο θα είναι ο καλύτερος οδηγός για να κάνετε τη σωστή επιλογή. Αν βρείτε ένα χαλί που έχει όλα τα χαρακτηριστικά που περιγράψαμε παραπάνω, αλλά δεν ταιριάζει στο δικό σας γούστο και αισθητική, τότε δεν είναι η σωστή επιλογή και θα πρέπει να συνεχίσετε την αναζήτηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα