Χαλάρωση ταξιδιωτικών μέτρων προτείνει η Κομισιόν

από fimotro

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε τη Δευτέρα νέες κατευθυντήριες γραμμές για τη χαλάρωση των περιορισμών που σχετίζονται με τα ταξίδια εντός του μπλοκ και τον κορωνοϊό, λέγοντας ότι τα κράτη μέλη πρέπει σταδιακά να χαλαρώσουν τα ταξιδιωτικά μέτρα.

«Σήμερα, προτείνουμε τα κράτη μέλη να συντονίσουν τη σταδιακή άρση των περιορισμών ελεύθερης κυκλοφορίας, λαμβάνοντας υπόψη το νέο κοινό εργαλείο μας: Το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid της ΕΕ. Αναμένουμε τώρα από τα κράτη μέλη να κάνουν καλύτερη χρήση αυτού του μέσου και σύσταση που θα επιτρέψει σε όλους για να κινηθούμε ξανά ελεύθερα και με ασφάλεια», σημείωσε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Didier Reynders.

Σύμφωνα με τα μέτρα που έκανε update το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, τα άτομα με πιστοποιητικά εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν ήδη αναρρώσει από Covid-19, θα εξαιρούνται από τις απαιτήσεις τεστ και καραντίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα