ΧΑ: Κέρδη 1,14% στην εβδομάδα με απρόθυμους αγοραστές

από Philippos

Ίδια γεύση στο χρηματιστηριακό ταμπλό. Σε μία συνεδρίαση που θυμίζει κάτι από την χολιγουντιανή ταινία «Η μέρα της Μαρμότας», ο γενικός δείκτης τελείωσε την εβδομάδα με απώλειες 0,17%, στις 834,83 μονάδες, τη στιγμή που τα ξένα χρηματιστήρια δείχνουν να αντιδρούν. Οι συναλλαγές εξαιτίας του πακέτου της ΔΕΗ ενισχύθηκαν σε 64 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο εβδομάδας, η αγορά έκλεισε με κέρδη 1,14% με τις απώλειες από την αρχή του χρόνου να περιορίζονται σε 6,5%. Ο Dow και ο S&P ξεκίνησαν ανοδικά, παρασύροντας και τις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης, με τον Dax να επιστρέφει πάνω από τις 13.000 μονάδες, τη στιγμή που η ηγεσία της χώρας ανησυχεί και καταγράφεται στα διεθνή πρωτοσέλιδα ότι «η Ρωσία θέλει να μας διαλύσει» με τη διακοπή της παροχής στο φυσικό αέριο. Κι ενώ ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, στη Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε σήμερα ελήφθη κάποια απόφαση για τον περιορισμό της ζημιάς, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει ότι εμμένει στην κοινή πρόταση με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Ντράγκι για πλαφόν στις τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου. Το δε πετρέλαιο ξεπέρασε σήμερα τα 111 δολάρια το βαρέλι με την τιμή του crude όμως, χαμηλότερα στα 105 δολάρια.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι τράπεζες αποτελούν βαρίδι, ως φαίνεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,17%, στις 834,83 μονάδες με υψηλό ημέρας στις 843…

Και πάλι trading στα blue chips, με τη ΔΕΗ από τα 5,66 ευρώ στο άνοιγμα να φεύγει προς τα κάτω κλείνοντας στα επίπεδα των 5,45 ευρώ και με απώλειες άνω του 2%. Στη ΔΕΗ έγινε πακέτο 1,85 εκατ. τεμάχια που αφορά σχεδόν το 0,5%. Το γεγονός ότι έκοψε τις τιμές στόχους στις ελληνικές τράπεζες η Deutsche Bank, ήταν κάτι που δεν άρεσε στην αγορά. Πάνω από 3,5% η πτώση στην ΕΤΕ, στα 2,95 ευρώ, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο, στα 0,89 ευρώ υποχώρησε η Eurobank και στα 0,99 ευρώ η Πειραιώς.

Η Deutsche Bank έδωσε νέα νέα τιμή-στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς σε 1,35 ευρώ από 1,55 ευρώ πριν και σύσταση Hold, για την Alpha Βank σε 1,45 ευρώ από 1,55 ευρώ προγενέστερα και σύσταση Buy, ενώ για τη Eurobank αυξάνει την τιμή-στόχο σε 1,20 ευρώ από 1,15 ευρώ πριν και σύσταση Hold.

Η μόνη τράπεζα για την οποία διατηρεί τη σύσταση αγοράς αλλά μειώνει την τιμή στόχο, είναι η Eθνική Τράπεζα, με νέα τιμή στόχο στα 4,4 ευρώ από 4,5 ευρώ πριν.

Πτώση 2,7% για τον Μυτιληναίο λόγω αποκοπής του μερίσματος, ενώ η Τέρνα Ενεργειακή επέστρεψε στα 18 ευρώ με κέρδη 2,9% και σημαντικό όγκο 387 χιλιάδων τεμαχίων, που σημαίνει ότι το ενδιαφέρον αυξάνεται ενόψει του κυοφορούμενου deal με το Macquarie. Ανοδικά, στα 9,50 ευρώ και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με 110 χιλιάδες κομμάτια όγκο. Αγορές, αλλά με μικρό όγκο στην Coca Cola, στα 21,10 ευρώ και στο Jumbo που έκλεισε πάνω από τα 14,50 ευρώ. Πιέσεων συνέχεια για τη Βιοχάλκο, στα 3,40 ευρώ και πτώση 2,7%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα