Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Με ψήφους 330-231 έγινε νόμος στη Βρετανική Βουλή, η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε. στις 31 Ιανουαρίου. Ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit δήλωσε ότι «είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι βουλευτές αφουγκράστηκαν σωστά το μήνυμα που ο βρετανικός λαός έστειλε από τις κάλπες στις 12 Δεκεμβρίου. Είναι η πρώτη τόσο σημαντική νίκη της κυβέρνησης Τζόνσον».

Το νομοσχέδιο αυτό θα πρέπει να περάσει, την επόμενη εβδομάδα, και από τη Βουλή των Λόρδων και στη συνέχεια να επικυρωθεί από τη βασίλισσα Ελισάβετ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται ότι θα το εγκρίνει στις 29 Ιανουαρίου, δύο ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία του “διαζυγίου”.

Με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, ο Τζόνσον θα μπορέσει να γυρίσει σελίδα σε μια από τις χειρότερες πολιτικές κρίσεις που έχει βιώσει η Βρετανία εδώ και δεκαετίες. Μπαίνει επίσης τέλος στους φόβους για μια άτακτη αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ, οι οποίοι έριχναν βαριά σκιά στην οικονομία της το τελευταίο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα