Μπορέλ: Τα Δυτικά Βαλκάνια στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

από fimotro

Οι σχέσεις με τα Δυτικά Βαλκάνια και οι σχέσεις με τις ΗΠΑ ήταν από τα βασικά θέματα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ), όπως ανέφερε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ζοζέπ Μπορέλ.

Παράλληλα, συζητήθηκε τόσο το θέμα της αναβολής των παλαιστινιακών εκλογών όσο και η «σοβαρή κατάσταση» που επικρατεί στην Ιερουσαλήμ. Εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. Μεταξύ των νεκρών είναι και τρία παιδιά.

Ο ρόλος των Δυτικών Βαλκανίων για την Ευρώπη

«Μακρά» ήταν η συζήτηση όσον αφορά στα Δυτικά Βαλκάνια, σημείωσε ο ύπατος εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι «η περιοχή έχει έναν ειδικό ρόλο και για την Ευρώπη».

Αναφορικά με τις σχέσεις της ΕΕ με τις ΗΠΑ, ο κ. Μπορέλ επισήμανε ότι «με τη νέα διοίκηση η σχέση είναι άριστη και λειτουργική», γεγονός που αντικατοπτρίζεται επίσης στην ανταλλαγή απόψεων με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το κλίμα, Τζον Κέρι, όπως ανέφερε.

Στην ατζέντα βρέθηκαν επίσης η κατάσταση στη Ρωσία, η οποία θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής στις 24-25 Μαΐου, ο Λίβανος και η Λευκορωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα