Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Ενώ παράλληλα προμηθευόταν τεράστιες ποσότητες ιατρικού υλικού

Η Κίνα προσπάθησε, σύμφωνα με έκθεση της CIA, να αποτρέψει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας από το να σημάνει τον συναγερμό για τον κορονοϊό τον Ιανουάριο, μια περίοδο που το Πεκίνο συγκέντρωνε ιατρικές προμήθειες από διάφορες χώρες.

Όπως αναφέρει αποκλειστικό άρθρο του Newsweek το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα έκθεση της CIA και το οποίο επιβεβαιώνουν δυο ανώνυμες πηγές των μυστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Κίνα απέκρυπτε την αλήθεια για τον κορωνοϊό όλο το διάστημα που βρισκόταν σε εξέλιξη η επιδημία στη χώρα τον Ιανουάριο.

Επίσης αναφέρεται ότι το Πεκίνο ασκούσε πιέσεις στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για να μην κηρύξει κατάσταση παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης, ενώ παράλληλα η Κίνα συγκέντρωνε τεράστιες ποσότητες ιατρικών προμηθειών και εφοδίων προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην κρίση.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του περασμένου Ιανουαρίου, έγιναν στην Κίνα εισαγωγές αναπνευστήρων και προστατευτικών μασκών ύψους 56 εκατ. δολαρίων.

Δεν υπάρχει έως τώρα επίσημη απάντηση της Κίνας ή του ΠΟΥ για το δημοσίευμα. Την περασμένη εβδομάδα το Spiegel επικαλούμενο γερμανικές μυστικές υπηρεσίες καταλόγιζε ευθύνες προσωπικά στον ίδιο τον κινέζο πρόεδρο ότι άσκησε πιέσεις στον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα