Blue Horizon: Τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτει ο δικηγόρος του καπετάνιου

από fimotro

“Δεν μπορεί να χρεώνεται το αποτέλεσμα του θανάτου στον εντολέα μου, ταυτόχρονα υπό την εκδοχή της αμέλειας και υπό την έννοια του ενδεχόμενου δόλου”

Ο δικηγόρος του καπετάνιου, κ. Κοκοσάλης, μίλησε για την ψυχολογική κατάσταση του εντολέα του. Ο ίδιος ανέφερε πως ο καπετάνιος είναι «συγκλονισμένος» από τον πνιγμό του 36χρονου Αντώνη, ενώ «επιθυμεί διακαώς να δικαστεί δίκαια».

Ο κ. Κοκοσάλης βρέθηκε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» με τη Ζήνα Κουτσελίνη, όπου και μίλησε για την υπόθεση μέσα από τη δική του οπτική. «Αρχικά, η δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Πειραιώς, αφορά την πράξη. Η δίωξη αφορούσε τόσο το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση, με ενδεχόμενο δόλο, όσο και τη θανατηφόρα διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών».

«Αυτό είναι οξύμωρο και αντιφατικό. Δεν μπορεί να χρεώνεται το αποτέλεσμα του θανάτου στον εντολέα μου, ταυτόχρονα υπό την εκδοχή της αμέλειας και υπό την έννοια του ενδεχόμενου δόλου. Αυτό διορθώθηκε πάραυτα, θεωρήθηκε ότι δεν μπορεί να αποδοθεί αυτή η ανθρωποκτονία έστω με την έννοια της παράληψης με ενδεχόμενο δόλο στον καπετάνιο. Έτσι, δόθηκε ο χαρακτηρισμός της θανατηφόρου εκθέσεως», συνέχισε ο κ. Κοκοσάλης.

Blue Horizon: Ο καπετάνιος είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση

Όσον αφορά το ποια είναι η κατάσταση του καπετάνιου αυτή τη στιγμή, ο δικηγόρος του απάντησε πως «ο καπετάνιος είναι συγκλονισμένος, είναι σε μια άθλια ψυχολογικά κατάσταση. Πήγε να κάνει τη δουλειά του και, δυστυχώς, βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κατανοεί ότι έγινε κάτι ανεπανάληπτα τραγικό και πως χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή και πως δημιουργήθηκαν κοινωνικά επώδυνες δυσκολίες τόσο στην οικογένειά του, όσο και στην ελληνική κοινωνία».

Blue Horizon: Κακώς μιλάμε για δόλο, υποστηρίζει ο δικηγόρος του καπετάνιου

«Ο καπετάνιος επιθυμεί διακαώς να δικαστεί δίκαια. Να υπαχθεί η δική του συμπεριφορά, και οι όποιες πράξεις ή παραλείψεις, να ελεγχθούν με βάση τους κανόνες της ναυτικής πείρας και πρακτικής και να δούμε αν υπέπεσε σε κάποια παράβαση. Να δούμε αν αυτό οφείλεται σε δόλο ή αμέλεια», τόνισε ο δικηγόρος.

Όσον αφορά για το ηχητικό ντοκουμέντο που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας, ο δικηγόρος του καπετάνιου ανέφερε πως «ελάτε στην τραγική θέση αυτού του ανθρώπου. Το μόνο πράγμα που πληροφορείται είναι ‘’άνθρωπος στη θάλασσα’’, γυρίζει πίσω αντανακλαστικά και βλέπει μια σκιά να πέφτει, όπως είπε χαρακτηριστικά στην απολογία του, και ταυτόχρονα καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις. Μπορούμε σε αυτές τις τραγικές ψυχολογικές συνθήκες, να μιλήσουμε για ενδεχόμενο δόλο;».

Blue Horizon: Μπορεί ο πλοίαρχος να φανταστεί ότι δεν θα είναι εκεί το Λιμενικό;

Τέλος, ο κ. Κοκοσάλης ξέσπασε, λέγοντας: «Ας υποθέσουμε ότι ο πλοίαρχος υπέπεσε σε πληθώρα παραλείψεων. Ας υποθέσουμε πως δεν έκανε κράττει, ενώ θα έπρεπε, κάτι που δεν είναι έτσι. Ας υποθέσουμε ότι έφυγε, ενώ δεν έπρεπε να φύγει, αναμένοντας οδηγίες από το traffic, που είναι ο πύργος ελέγχου του λιμένα Ηρακλείου. Όλα αυτά, μπορούν να αποδοθούν σε γνώση και θέληση δόλο, και δεύτερον, δικαιούται ένας πλοίαρχος να έχει εμπιστοσύνη, ότι οι αξιωματικοί θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους; Μπορεί να φανταστεί ο μέσος πλοίαρχος ότι θα επιδειχθεί μια αντισυστηματική και πρωτοφανής για τα δεδομένα της ναυτιλίας, και, κυρίως, εγκληματική ενέργεια, από πλευράς του υπάρχου του; Μπορεί ο πλοίαρχος να φανταστεί ότι δεν θα είναι εκεί το Λιμενικό, να κάνει αυτό που έχει υποχρέωση να κάνει;».

Blue Horizon: Το μήνυμα του υπάρχου στην οικογένεια του Αντώνη

Την πρώτη του δήλωση μετά την δολοφονία του άτυχου Αντώνη στο λιμάνι Πειραιά, όταν τον έσπρωξαν και τον έριξαν από το πλοίο Blue Horizon, έκανε ο ύπαρχος, ο οποίος είναι ο βασικός δράστης.

Ο ύπαρχος του Blue Horizon μίλησε στην εκπομπή Το Πρωινό του ΑΝΤ1 και ανέφερε: «Είμαι συντετριμμένος. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη. Δεν είχα τίποτα προσωπικό με το παιδί. Δεν τον ήξερα. Θέλω να με πιστέψετε όλοι ότι δεν είχα σκοπό να κάνω κακό σε κανένα. Μακάρι να μπορούσα να αντικρύσω την οικογένεια του Αντώνη και να τους έλεγα πόσο λυπάμαι για αυτό που συνέβη. Μακάρι να μπορούσα να εξηγήσω σε όλους την συμπεριφορά μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα