Μπιμπίλας: Γιατί ο εισαγγελέας δεν έχει καλέσει αυτούς που καταγγέλλονται;

από fimotro

Στην εκπομπή «Ευτυχείτε!» της Κατερίνας Καινούργιου μίλησε το πρωί της Τρίτης (16/2) ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.), Σπύρος Μπιμπίλας, αναφορικά με τις εξελίξεις για τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και εκφοβισμό στον χώρο του θεάτρου. Ο Σπύρος Μπιμπίλας απάντησε στις πληροφορίες που κυκλοφορούν σύμφωνα με τις οποίες ο δικηγόρος του γνωστού πρωταγωνιστή, τον οποίο έχουν καταγγείλλει η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Λένα Δροσάκη και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, έχει παραλάβει τον φάκελο με τις μαρτυρίες σε βάρος του. Επιπλέον, ο κ. Μπιμπίλας αναφέρθηκε στις πληροφορίες που λένε ότι ο Παύλος Χαϊκάλης έχει τέσσερις συνολικά καταγγελίες εις βάρος του. Ο πρόεδρος του Σ.Ε.Η. δήλωσε, επίσης, πως έχει παραξενευτεί που ο εισαγγελέας δεν έχει ακόμα καλέσει τους φερόμενους ως θύτες κάποιων σοβαρότατων καταγγελιών.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε στο «Ευτυχείτε!»: «Δεν θα σας απαντήσω ποιες είναι και πόσες είναι οι καταγγελίες. Όταν κάποιος έχει κατηγορηθεί από κάποιους θα πρέπει να παραλάβει τον φάκελο για να μπορέσει να απολογηθεί. Μέχρι στιγμής δεν έχει παραδοθεί κάποιος φάκελος. Δεν μπορώ να σας πω αν τον πήρε, αν θα τον πάρει αύριο. Μπορώ να σας πω τη νόμιμη διαδικασία για τον φάκελο. Αυτός που έχει καταγγελθεί θα κληθεί για να δώσει εξηγήσεις. Αυτή είναι η νόμιμη διαδικασία».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, και όπως τις ανέφερε ο Γιάννης Πουλόπουλος στην εκπομπή, οι καταγγελίες των Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη, Αναστασοπούλου για γνωστό σκηνοθέτη που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα έχουν φτάσει στα χέρια του δικηγόρου του και ο φερόμενος ως θύτης ετοιμάζει ένα υπόμνημα στο οποίο ουσιαστικά θα απαντήσει σε όσα του καταγγέλλονται. Ο Μπιμπίλας σχολίασε: «Ο δικηγόρος του πρωταγωνιστή θα παραλάβει τον φάκελο πιθανόν και με άλλες καταγγελίες και αν θέλει θα φτιάξει υπόμνημα ή θα παρουσιαστεί αυτοπροσώπως για να απαντήσει». Ανέφερε ότι έχει προσωπικές σχέσεις με τον γνωστό πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη που καταγγέλλουν οι τρεις ηθοποιοί, αλλά ότι δεν γνώριζε όσα συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες.

Ο πρόεδρος του Σ.Ε.Η. απάντησε και στις πληροφορίες ότι οι καταγγελίες εναντίον του Παύλου Χαϊκάλη είναι συνολικά τέσσερις λέγοντας: «Δεν το γνωρίζω, γιατί αυτά είναι θέματα του πειθαρχικού και το πειθαρχικό συμβούλιο δεν είναι κομμάτι του διοικητικού. Κρατιέται μία αυστηρή εχεμύθεια. Το πειθαρχικό έχει προθεσμίες θα συνεδριάσει αυτές τις μέρες, κάθε τέσσερις μέρες συνεδριάζει.».

Πηγή: ethnos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα