Μπάιντεν κατά Τουρκίας: Απειλεί την ασφάλεια των ΗΠΑ

από fimotro

Πυρά κατά της Τουρκίας σχετικά με την κατάσταση στη Συρία εξαπέλυσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε επίστολή που έστειλε χθες Πέμπτη στην πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόσι, τονίζοντας ότι η Τουρκία είναι μια μεγάλη απειλή για τις ΗΠΑ και ζητώντας συνεχιστεί η εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο Αμερικανός πρόεδρος επικρίνει τις στρατιωτικές ενέργειες της Τουρκίας, στη Βόρεια Συρία εναντίον των Κούρδων, οι οποίοι είναι σύμμαχοι των Αμερικανών στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Πιο συγκεκριμένα τονίζει πως οι τουρκικές πράξεις απειλούν τη σταθερότητα στην περιοχή και αποτελούν μια ασυνήθιστη και εξαιρετική απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

«Η κατάσταση μέσα και σε σχέση με τη Συρία, και ιδίως οι ενέργειες της κυβέρνησης της Τουρκίας για τη διεξαγωγή στρατιωτικής επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία, υπονομεύει την εκστρατεία για την ήττα του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας, θέτει σε κίνδυνο τους αμάχους και απειλεί περαιτέρω να υπονομεύσει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή και εξακολουθεί να αποτελεί μια ασυνήθιστη και εξαιρετική απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών».

Λόγω των παραπάνω, αναφέρει ο Τζο Μπάιντεν, «διαπίστωσα ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στο Εκτελεστικό Διάταγμα 13894 σε σχέση με την κατάσταση στη Συρία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα