Μπάιντεν: Ανακοίνωση – καταπέλτης κατά των Τούρκων για τη γενοκτονία των Αρμενίων

από fimotro

“Ενάμισι εκατομμύριο Αρμένιοι σφαγιάστηκαν ή έκαναν πορείες προς το θάνατό τους” έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Γενοκτονία και «συστηματική εκστρατεία βίας», χαρακτηρίζει την Γενοκτονία των Αρμενίων ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε ανακοίνωση – κόλαφο κατά της Άγκυρας η οποία αναμένεται να ανάψει νέες «φωτιές» στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Η Τουρκία είναι γνωστό πως αρνείται ότι έγινε γενοκτονία, ισχυριζόμενη ότι δεν υπήρξε εξόντωση, αλλά «εκτοπισμός» του Αρμενικού πληθυσμού.

«Ενάμισι εκατομμύριο Αρμένιοι απελάθηκαν, σφαγιάστηκαν ή έκαναν πορείες προς το θάνατό τους» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν, αναφερόμενος επίσης «στο κακό του μίσους». Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου:

«Σήμερα, κάνουμε μια παύση για να θυμηθούμε τις ζωές που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του Meds Yeghern —της γενοκτονίας των Αρμενίων— και ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας να μην ξεχάσουμε ποτέ.

Στις 24 Απριλίου 1915, οι οθωμανικές αρχές συνέλαβαν Αρμένιους διανοούμενους και ηγέτες της κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη – η έναρξη μιας συστηματικής εκστρατείας βίας κατά της αρμενικής κοινότητας. Στα χρόνια που ακολούθησαν, ενάμισι εκατομμύριο Αρμένιοι απελάθηκαν, σφαγιάστηκαν ή έκαναν πορείες προς το θάνατό τους — μια τραγωδία που επηρέασε για πάντα γενιές αρμενικών οικογενειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα