Αύριο οι ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο

από fimotro

Τα δυο βασικά σενάρια για το άνοιγμα της αγοράς

Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι ανακοινώσεις αναφορικά με την επαναλειτουργία ή μη του λιανεμπορίου, όπως ενημέρωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έκανε έκκληση για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση αλλά και αποφυγή του συγχρωτισμού και υπογράμμισε ότι η λύση του «click away» είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί για μικρά καταστήματα.

Όπως επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός, βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί το άνοιγμα των συνοικιακών καταστημάτων, σημείωσε ο Νίκος Παπαθανάσης. Ο Νίκος Παπαθανάσης υπογράμμισε, παράλληλα, ότι ,αν τα εμπορικά ανοίξουν, θα είναι τελευταία.

Αναφορικά με την εστίαση και τη νυχτερινή διασκέδαση, ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν ούτε για τις γιορτές των Χριστουγέννων. «Αργεί πολύ ακόμα το άνοιγμα της εστίασης. Φυσικά, θα γίνει πολύ πριν το Πάσχα, αλλά ακόμα είμαστε πολύ μακριά», τόνισε.

Τέλος, αναφορικά με τον ενδεχόμενο να μπει κόφτης στα SMS, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι τέτοια σκέψη δεν υπάρχει στην κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ, τα επικρατέστερα σενάρια αυτή τη στιγμή είναι δύο: Είτε θα πάμε σε σταδιακό άνοιγμα, δηλαδή δύο δόσεις επανεκκίνησης της οικονομίας, στις 14/12 και στις 21/12, είτε σε οριζόντιο άνοιγμα όλων των καταστημάτων. Και στις δύο περιπτώσεις θα τεθούν αυστηρά πλαίσια λειτουργίας.

Πάντως, είναι χαρακτηριστικό πως επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο η επιστροφή της οικονομικής δραστηριότητας δεν θα επηρεάσει το επιδημιολογικό φορτίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα