Αυγενάκης: Η ΝΔ θα στηρίξει τις συνεταιριστικές τράπεζες

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Επίσκεψη πραγματοποίησε, ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, στο κεντρικό κατάστημα της Παγκρήτιας Τράπεζας, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο Νικόλαο Μυρτάκη, την σύμβουλο διοίκησης της Τράπεζας, Χρυσάνθη Παπαδοπούλου, τον Β΄ αντιπρόεδρο Γιώργο Κουρλετάκη καθώς και εργαζομένους του καταστήματος.

Ο γραμματέας της ΝΔ, κατά την διάρκεια της συνάντησης ανέφερε «στηρίζουμε τις συνεταιριστικές τράπεζες οι οποίες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη, τόσο της εθνικής οικονομίας συνολικά, όσο και των τοπικών οικονομιών ευρισκόμενες δίπλα στις τοπικές κοινωνίες. Η Παγκρήτια Τράπεζα έχει διαχρονικά καθοριστική συμβολή στην απελευθέρωση υγειών δυνάμεων της επιχειρηματικότητας και έχει δώσει τη δυνατότητα σε πλήθος επιχειρηματικών προσπαθειών – κυρίως τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων – να εξελιχθούν και να διεκδικήσουν δικαίωμα στην ανάπτυξη. ‘Αλλωστε έχω ιδίαν άποψη αφού έχω εργαστεί στο παρελθόν στην Παγκρήτια Τράπεζα. Η Παράταξή μας βρίσκεται δίπλα σας και σας θεωρούμε πολύτιμο συνοδοιπόρο στην πορεία εξόδου της χώρας από την βαθιά ύφεση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια».

Μάλιστα ο κ. Αυγενάκης επικεντρώθηκε σε βασικά θέματα που απασχολούν την Διοίκηση και τους εργαζομένους της Τράπεζας, και αναφέρθηκε αναλυτικά στις πέντε βασικές προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας για το τραπεζικό σύστημα. Συγκεκριμένα, για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών και των επιχειρηματιών, ο κ. Αυγενάκης τόνισε: «πρώτη βασική προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, που θα συνδυασθεί με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα τουλάχιστον μίας πενταετίας. Η μείωση εισφορών και δαπανών προς τις επιχειρήσεις θα γίνει, και ίσως είναι σήμερα σημαντικότερη από τη μείωση των φόρων».

Στη συνεχεία, έκανε αναφορά στις προτεραιότητες της ΝΔ, υπογραμμίζοντας την σημασία της δημιουργίας νέου ασφαλιστικού νόμου με κοινή συνοχή και αποδοχή από την κοινωνία με σκοπό να αποκατασταθούν οι αδικίες, ενώ για την επιστροφή των καταθέσεων σημείωσε: «βασική προτεραιότητα του σχεδίου μας είναι να επιστρέψουν οι καταθέσεις προκειμένου να μπορέσουν οι τράπεζες να βοηθήσουν τις υγιείς επιχειρήσεις για να αναπτυχθούν».

Ακόμα, ως βασικούς πυλώνες της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ ο κ. Αυγενάκης ανέδειξε την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, με την διαγραφή οφειλών από “κουφάρια” των επιχειρήσεων καθώς, όπως είπε, «είναι δεδομένο ότι από τα 100 δισ. ευρώ των κόκκινων δανείων δεν πρόκειται μεγάλος αριθμός να εισπραχθεί προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν οι σοβαρές και υγιείς επιχειρήσεις».

Τέλος, αναφερόμενος στις ηλεκτρονικές πληρωμές που αποτελούν μεγάλο κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας, ως ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της ΝΔ για να εξέλθει η χώρα από την στασιμότητα και να οδηγηθεί στην ανάπτυξη, ο γραμματέας της ΝΔ ζήτησε την συνδρομή και στήριξη των Ελλήνων τραπεζιτών, αναγνωρίζοντας την μεγάλη εμπειρία τους στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα