Αυγενάκης για ΟΑΚΑ: Απογοήτευση από τις εικόνες εγκατάλειψης – Θα ξαναγίνει στολίδι

από fimotro

Εικόνες πλήρους εγκατάλειψης και απόλυτης διάλυσης, που προκαλούν απογοήτευση και συνιστούν ντροπή, περιέγραψε ότι αντίκρισε στο ΟΑΚΑ -με την ανάληψη των καθηκόντων του- ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παρότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλητική εγκατάσταση της χώρας.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της Φωτεινής Πιπιλή στη Βουλή, ο υφυπουργός υποστήριξε ότι έπαθε σοκ με την παντελή απουσία συντήρησης, τον όγκο σκουπιδιών και το επίπεδο φθορών, που είδε στους χώρους του αθλητικού κέντρου, καταθέτοντας μάλιστα στα πρακτικά αποκαλυπτικές φωτογραφίες.

«Η τελευταία συντήρηση στο ΟΑΚΑ το 2004»

«Η τελευταία συντήρηση στο ΟΑΚΑ έγινε το 2004. Επί 17 χρόνια στο στέγαστρο Καλατράβα δεν είχε σφίξει ένας υπάλληλος ούτε μια βίδα», σημείωσε ο ίδιος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι από θαύμα δεν υπήρξε ατύχημα.

Μετατροπή σε «σύγχρονο στολίδι»

Ο κ. Αυγενάκης μίλησε για «νοικοκύρεμα» με στόχο τη μετατροπή του ΟΑΚΑ σε ένα σύγχρονο στολίδι, όπως του αξίζει, επισημαίνοντας τις δράσεις που προωθεί το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη συντήρηση της ναυαρχίδας των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας.

Στις πρωτοβουλίες -σύμφωνα με τον υφυπουργό- συγκαταλέγονται τα εξής:

  • Σύμβαση για ανακαίνιση, ανακατασκευές και κατασκευές, που εξελίσσονται, στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου.
  • Αξιοποίηση των 16 γηπέδων τένις του Κέντρου Αντισφαίρισης, που πλέον αποδίδουν όφελος 200.000 ευρώ έναντι κόστους 100.000 ευρώ, προτού μισθωθούν με ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό.
  • Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής για σημαντικές εργασίες συντήρησης (αντικατάσταση ταρτάν στίβου, εξωτερικής περίφραξης) και για την ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων.
  • Σύμβαση με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης για την ολιστική μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης.
  • Μνημόνιο Συνεργασίας με την ΕΥΔΑΠ για την δημιουργία πάρκου νερού και πολιτισμού, άρρηκτα συνδεδεμένου με την αξιοποίηση του Αδριάνειου Υδραγωγείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα