Αβέβαιο τελικά αν θα γίνει η ψηφοφορία!

από fimotro

Δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται η σιγουριά Ζάεφ για τους 80 βουλευτές γι αυτό και αναβάλλεται συνεχώς

Ασαφές παραμένει αν θα γίνει σήμερα Παρασκευή η ψηφοφορία στη Βουλή της ΠΓΔΜ για τη συνταγματική αναθεώρηση, την πρώτη από τις τρεις που απαιτούνται προκειμένου να εγκριθεί η Συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό.

Η συνεδρίαση στη Βουλή των Σκοπίων είχε προγραμματιστεί για τις 16:00 ώρα Ελλάδος, τρεις ώρες αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό. Ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί οι βουλευτές και δεν είναι βέβαιο αν θα ξεκινήσει η ψηφοφορία, σύμφωνα με το ΜΙΑ.

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, του VMRO βρίσκονται ήδη στη Βουλή και ζητούν να γίνει επιτόπου η ψηφοφορία.

Παράλληλα, σκοπιανά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι ο Ζόραν Ζάεφ έχει συγκεντρώσει τους 80 βουλευτές που χρειάζονται για να εγκριθούν οι συνταγματικές αλλαγές, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνεται.

Σε περίπτωση που η ψηφοφορία δεν γίνει σήμερα, πιθανότατα η συνεδρίαση θα προγραμματιστεί για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, μετά και από την επίσκεψη του βοηθού υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάθιου Πάλμερ.

Από την πλευρά του ο Πάλμερ δήλωσε πριν την επίσκεψη πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση πέρα από τη Συμφωνία των Πρεσπών και κάλεσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να δράσουν πέρα από τα συμφέροντα των κομμάτων τους.

Σε περίπτωση που ο Ζόραν Ζάεφ δεν καταφέρει να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών από το σκοπιανό κοινοβούλιο, ως πιθανότερο σενάριο προκρίνεται η προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα