Ασυλία από ευθύνες ζητούν οι φαρμακευτικές

από fimotro

Πιέσεις προς τις Βρυξέλλες να δοθεί εξαίρεση από “αστικές ευθύνες”

Λόμπινγκ στις Βρυξέλλες κάνουν οι φαρμακευτικές εταιρείες, προκειμένου να εξασφαλίσουν νομική προστασία έναντι του κινδύνου αγωγών από χρήστες των εμβολίων κορωνοϊού, σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα.

Τις πληροφορίες μεταδίδουν οι Financial Times και επικαλούνται πηγές με γνώση των συζητήσεων αλλά και ένα εσωτερικό μέμο που διάβασαν.

Η πανδημία έχει ως αποτέλεσμα να επισπευστεί σε χρόνους λίγων μηνών έρευνα και ανάπτυξη που κανονικά διαρκεί χρόνια. Κάποια εμβόλια είναι ήδη σε δοκιμές φάσης τρία, της τελευταίας πριν την κατάθεση των στοιχείων για έγκριση χρήσης στις αρμόδιες αρχές.

«Η ταχύτητα και το εύρος της ανάπτυξης του εμβολίου σημαίνει ότι είναι αδύνατο να δημιουργηθεί ο ίδιος όγκος υποκείμενων αποδείξεων που θα ήταν υπό κανονικές συνθήκες διαθέσιμες μέσω εκτεταμένων κλινικών δοκιμών», αναφέρει το μέμο που κυκλοφόρησε. Τονίζει δε ότι τα παραπάνω δημιουργούν «αναπόφευκτους κινδύνους».

Γι’ αυτό τον λόγο και οι φαρμακευτικές ζητούν να έχουν εξαίρεση από «αστικές ευθύνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα