ΑΣΕΠ: 8.000 προσλήψεις προ των πυλών – Πότε θα βγουν οι προκηρύξεις

από fimotro

Οι σχετικοί διαγωνισμοί αναμένεται να βγουν από τη νέα χρονιά, αφού έχουν ήδη «τρέξει» οι προκηρύξεις του 2023

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, προετοιμάζει προκηρύξεις που αφορούν 8.000 θέσεις εργασίας. Στόχος είναι οι 8.000 θέσεις εργασίας να έχουν καλυφθεί μέχρι το τέλος του 2024, ενώ οι υποψήφιοι θα προέλθουν από τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Πιο συγκεκριμένα, εντός του έτους αναμένονται δύο μεγάλες προκηρύξεις που θα αφορούν την κάλυψη τουλάχιστον 5.000 θέσεων εργασίας.

Οι προσλήψεις αυτές έχουν εγκριθεί ήδη από το υπουργείο Εσωτερικών και αφορούν τον προγραμματισμό προσλήψεων του 2023. Ωστόσο, το φθινόπωρο, το υπουργείο Εργασίας, αναμένεται να εγκρίνει και τον προγραμματισμό προσλήψεων του επόμενου έτους, δηλαδή του 2024.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προγραμματισμός του 2024 θα περιέχει τουλάχιστον 3.000 νέες θέσεις εργασίας. Οι σχετικοί διαγωνισμοί αναμένεται να βγουν από τη νέα χρονιά, αφού έχουν ήδη «τρέξει» οι προκηρύξεις του 2023.

Eντός του 2023, αναμένονται δύο μεγάλες προκηρύξεις, που θα περιέχουν πάνω από  5.000 θέσεις εργασίας.

Ειδικότερα:

  • Η πρώτη προκήρυξη θα περιέχει τουλάχιστον 3.502 θέσεις και θα απευθύνεται στους επιτυχόντες της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ).
  • Η δεύτερη προκήρυξη θα περιέχει τουλάχιστον 1.565 θέσεις και θα απευθύνεται στους επιτυχόντες της κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ).

Ποιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή

Στις προκηρύξεις αυτές θα μπορούν να συμμετάσχουν αποκλειστικά οι υποψήφιοι του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, οι οποίο «έπιασαν» τη βάση και στα δύο μαθήματα και το όνομα τους περιέχεται στους 53 πίνακες επιτυχόντων που έχουν καταρτιστεί. Υπενθυμίζουμε ότι η Αρχή έχει καταρτιστεί 32 πίνακες για τους επιτυχόντες του κλάδου ΠΕ και 21 πίνακες για τους επιτυχόντες του κλάδουΤΕ.

Από τον γραπτό διαγωνισμό αναδείχτηκαν περίπου 14.800 επιτυχόντες, οι οποίοι θα κληθούν να δηλώσουν συμμετοχή στους διαγωνισμούς του β’ σταδίου, προκειμένου να διοριστούν σε μία από τις 8.000 θέσεις εργασίας.

Τα κριτήρια που αυξάνουν τα μόρια

Η προοπτική διορισμού κάθε υποψηφίου αποτελεί συνάρτηση της βαθμολογίας που ήδη έχει λάβει στον γραπτό διαγωνισμό, των όποιων προσαυξήσεων δικαιούτακαι της αναλογίας θέσεων/επιτυχόντων υποψηφίων για την κλαδοειδικότητα ή τις κλαδοειδικότητες για τις οποίες έχει δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής, με την προϋπόθεση ότι κατέχει τα απαιτούμενα για κάθε θέση προσόντα.

Η βαθμολογία των υποψηφίων, σύμφωνα με τον ν. 4765/2021 θα προσαυξηθεί σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια:

1. Διδακτορικό

Η βαθμολογία των υποψηφίων θα προσαυξηθεί, κατά 5 μονάδες για τους κατόχους διδακτορικού διπλώματος σε επιστημονικό πεδίο που αναφέρεται ως αποδεκτό στην προκήρυξη σύμφωνα με την ταξινόμηση του Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατριβών.

2. Μεταπτυχιακό

Η βαθμολογία των υποψηφίων θα προσαυξηθεί, κατά 2 μονάδες για τους κατόχους αυτοτελούς μεταπτυχιακού τίτλου ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης που αναφέρεται ως αποδεκτός στην προκήρυξη.

3. Integrated master

Η βαθμολογία των υποψηφίων θα προσαυξηθεί, κατά 1 μονάδα για τους κατόχους ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα