Άρση προστασίας των Facebook και Twitter θέλει ο Τραμπ

από fimotro

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump δήλωσε χθες πως θα ασκήσει βέτο στον ύψους 740 δις. δολαρίων νόμο περί εθνικής άμυνας (National Defense Authorization Act), αν δεν περιλαμβάνει μέτρο που θα καταργεί τον ομοσπονδιακό νόμο που προστατεύει τεχνολογικές εταιρείες όπως οι Facebook και Twitter, μεταδίδει το Reuters.

«Αν η πολύ επικίνδυνη και άδικη Παράγραφος 230 δεν τερματιστεί τελείως στο πλαίσιο του νόμου περί εθνικής άμυνας, θα αναγκαστώ να ασκήσω ξεκάθαρα βέτο στο νομοσχέδιο όταν αυτό σταλεί στο πολύ όμορφο γραφείο του προέδρου», έγραψε ο κ. Trump στο Twitter.

Η Παράγραφος 230 της Πράξης περί Ευπρέπειας Επικοινωνιών προστατεύει τις τεχνολογικές εταιρείες από την ευθύνη για το περιεχόμενο που αναρτούν χρήστες τους, και έχει δεχθεί επίθεση από τον Trump και από Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες που έχουν επικρίνει τις αποφάσεις των διαδικτυακών πλατφορμών για τη διαχείριση περιεχομένου, κατηγορώντας τους πως καταπνίγουν τις φωνές των συντηρητικών.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Συνδέσμου Διαδικτύου, που περιλαμβάνει τις Facebook, Amazon, Google και Twitter. «Η ανάκληση της Παραγράφου 230 από μόνη της αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια. Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στις online πλατφόρμες να απομακρύνουν επιβλαβές και επικίνδυνο περιεχόμενο, περιλαμβανομένου τρομοκρατικού περιεχομένου και παραπληροφόρησης», ανέφερε ο Σύνδεσμος.

Σημειώνεται πως ο σαρωτικός νόμος περί εθνικής άμυνας είναι αυτός που ορίζει την πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Ψηφίζεται ετησίως εδώ και έξι δεκαετίες και αποτελεί μια από τις λίγες σημαντικές νομοθεσίες που θεωρείται απαραίτητο να περάσουν, διότι διέπουν τα πάντα, από την αύξηση μισθών για τους στρατιώτες, μέχρι το πόσα αεροσκάφη πρέπει να αγοραστούν ή πώς να ανταγωνιστούν οι ΗΠΑ αντιπάλους όπως η Ρωσία και η Κίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα