Άρση lockdown: Τι ανοίγει από Δευτέρα

από fimotro

Πρεμιέρα έκαναν οι θερινοί κινηματογράφοι με ανώτατο όριο χωρητικότητας 75%, μετά την κυβερνητική απόφαση για σταδιακή άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού. Σειρά από τη Δευτέρα 24 Μαΐου, παίρνουν τα ΟΠΑΠ PLAY, ενώ στις 28 Μαΐου επιστρέφουν τα θεάματα και οι συναυλίες σε υπαίθριο χώρο με πληρότητα 50%.

Ωστόσο, σε ισχύ εξακολουθούν να βρίσκονται τα σημαντικά μέτρα όπως η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους -εκτός της εστίασης και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:20.

Στις 31 Μαΐου ρολά σηκώνουν τα γυμναστήρια για όλους, με το ακριβές πλαίσιο που θα καθορίζεται από τα μέτρα αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού να ξεκαθαρίζει έως τέλος του μήνα.

Παράλληλα, το «πράσινο φως» αναμένεται να δώσουν οι επιστήμονες τις επόμενες ημέρες για μουσική στην εστίαση από τις αρχές Ιουνίου αλλά και αύξηση ορίων στους γάμους, κατά την επαναλειτουργία τους τον ερχόμενο μήνα.

Σε ότι αφορά στα self-tests, από Δευτέρα 24 Μαΐου και έως Σάββατο 29 Μαΐου η διάθεσή τους μέσω των φαρμακείων επεκτείνεται σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και σε όσους έχουν ατομική επιχείρηση, με δικαίωμα για 2 κιτ αυτοελέγχου, 1 για την εβδομάδα από 24 Μαΐου και 1 για την επόμενη, από 31 Μαΐου.

Να σημειωθεί πως η διάθεση των self-test συνοδεύεται από την υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στις πλατφόρμες της Εργάνη για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, και της απογραφής για τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα