Αρσάκειο: Νέα ανακοίνωση για την υπόθεση bullying στον 15χρονο – Συνεδριάζει ο Σύλλογος Διδασκόντων

από fimotro

Νέα ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση bullying που υπέστη 15χρονος μαθητής από έξι συμμαθητές του, οι οποίοι τον έδεσαν με πετονιά στον λαιμό και στα χέρια, εξέδωσε το Αρσάκειο.

Η Διοίκηση των ιδιωτικών Σχολείων αναφέρει πως έχει ολοκληρωθεί η λήψη καταθέσεων των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους καθώς και εκπαιδευτικών.

Όπως σημειώνει, το θέμα θα απασχολήσει τον Σύλλογο Διδασκόντων του συγκεκριμένου Γυμνασίου, την ερχόμενη Τρίτη 11 Απριλίου, όπου έχουν κληθεί και οι εμπλεκόμενοι μαθητές με τους γονείς τους, ενώ προχωρά και η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε και η Διοίκηση, ώστε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρσακείου:

«Η Διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων δεν έχει προβεί σε δηλώσεις, αποφεύγοντας να παρέμβει σε μια διαδικασία που βρίσκεται εν εξελίξει, ακολουθώντας αυστηρά τη σχολική νομοθεσία και μάλιστα μια διαδικασία που αφορά σε ανήλικους μαθητές και τους γονείς τους.

Η Διεύθυνση του συγκεκριμένου Σχολείου μάς πληροφορεί ότι περατώθηκε ήδη η προβλεπόμενη διερευνητική διαδικασία (λήψη καταθέσεων των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους καθώς και εκπαιδευτικών) και το θέμα υποβάλλεται στον Σύλλογο Διδασκόντων του συγκεκριμένου Γυμνασίου, αρμόδιου να λάβει αποφάσεις επί του θέματος. Ο Σύλλογος έχει κληθεί να συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη (11 Απριλίου) με παράλληλη προβλεπόμενη κλήτευση των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους.

Παράλληλα χωρεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε και η Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας από την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Περιφέρειας, ώστε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα