Άρον άρον στο Βερολίνο ο Τσίπρας για τον Σολτς

από fimotro

Το κρίσιμο ζήτημα των συντάξεων σχετικά την περικοπή τους ή μη μπαίνει στην τελική ευθεία και υπό αυτήν την έννοια αντίστροφα ξεκίνησε να μετρά ο χρόνος για την τύχη των συντάξεων, με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να δώσει την πρώτη μάχη σε πολιτικό επίπεδο στο Βερολίνο.
Πολιτική λύση για τις συντάξεις θα αναζητήσει η κυβέρνηση στη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ώστε την Πέμπτη που θα συνεδριάσει το EuroWorkingGroup και το ελληνικό ζήτημα θα έχει κεντρική θέση στην ατζέντα, να δρομολογηθεί η αναστολή των περικοπών στις συντάξεις.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πρωθυπουργός αναγκάζεται να μεταβεί στη γερμανική πρωτεύουσα μετά το βέτο που έβαλαν οι δανειστές ότι για να μην προχωρήσουν οι περικοπές, θα πρέπει να θυσιαστούν τα φορολογικά μέτρα που εξήγγειλε ο ίδιος από το βήμα της ΔΕΘ.
Στο EWG θα συμφωνηθεί η τελική λύση για τις συντάξεις και θα επικυρωθεί στο Eurogroup στις 19 Νοεμβρίου 2018.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν ζητήσει από την Αθήνα να ξηλώσει από το πακέτο Τσίπρα τις εξαγγελίες για τις μειώσεις φόρων σε εισόδημα και περιουσία, αφήνοντας εντός τα μέτρα που προέρχονται από την πλευρά των κοινωνικών δαπανών (επιδότηση ενοικίου, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέους εργαζόμενους, ενίσχυση της ειδικής αγωγής και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»).
Ωστόσο, ευρωπαϊκές πηγές αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο τα τελικά ποσά που θα προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2019 για τα συγκεκριμένα προγράμματα να είναι κατώτερα σε σχέση με αυτά του προσχεδίου.
Τι θα συμβεί από εδώ και πέρα ; Δυστυχώς ότι αποφασίσει το Βερολίνο. Αυτό θα κρίνει το μέλλον των Ελληνικών συντάξεων και αυτό θα αποφασίσει για την περικοπή τους ή όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα