Αρχίζουν μαζικές πληρωμές από σήμερα Παρασκευή

από fimotro

Ξεκινούν από σήμερα και θα συνεχίσουν την Μεγάλη Εβδομάδα οι πληρωμές μισθών, δώρων, συντάξεων και ειδικών επιδομάτων, προκειμένου να αναθερμάνουν την πασχαλινή αγορά, η οποία δοκιμάζεται εν μέσω ακρίβειας και ανατιμήσεων.

Η αρχή γίνεται από σήμερα με την καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων Μαΐου σε μη μισθωτούς (τ.ΟΑΕΕ, τ.ΟΓΑ, τ.ΕΤΑΑ, τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ ). Σχεδόν μία εβδομάδα αργότερα, τη Μεγάλη Τετάρτη και αφού μεσολαβούν οι τραπεζικές αργίες της Παρασκευής και της Μεγάλης Δευτέρας λόγω του Πάσχα των Καθολικών, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο στους δικαιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9.

Την ίδια ημέρα θα χορηγηθεί και το έκτακτο δώρο Πάσχα των 200 ευρώ σε 634.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Επίσης, έως την ίδια ημερομηνία θα καταβληθεί η εν λόγω παροχή στους 167.000 δικαιούχους του αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ και στους 35.000 ανασφάλιστους υπερήλικες.

Τη Μεγάλη Πέμπτη θα πληρωθούν νωρίτερα οι μισθοί στο Δημόσιο και στα Σώματα Ασφαλείας, ενώ έχει προγραμματιστεί να καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2,4,6,8.

Την ίδια ημερομηνία θα καταβληθεί και η διπλή δόση από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε 240.000 ωφελούμενους, όπως και η έκτακτη μισή επιπλέον δόση για το Επίδομα Παιδιού.

Τι ισχύει για το Δώρο Πάσχα

Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα οφείλουν να καταβάλουν το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που μπήκαν σε αναστολή ή στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» θα πληρωθούν σε δύο δόσεις:

– Η πρώτη δόση καταβάλλεται σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας. Θα αφορά όσους εντάχθηκαν στη «Συν-Εργασία» για οποιοδήποτε διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου-Μαρτίου 2022.

Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους που μπήκαν σε αναστολή τον Ιανουάριο 2022.

Μετά το Πάσχα θα πληρωθεί η πρώτη δόση για όσους εργαζομένους εντάχθηκαν στον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» τον Απρίλιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα από το Υπουργείο Εργασίας.

– Η δεύτερη δόση του δώρου Πάσχα για το «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» θα πρέπει να καταβληθεί από τους εργοδότες μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα