Άρχισε η ηλεκτρονική απογραφή πληθυσμού

από fimotro

Ποια είναι η  διαδικασία για όλους τους πολίτες

Aπό τις 10 το πρωί, λειτουργεί η ιστοσελίδα της αυτοαπογραφής των πολιτών, hr.apografi.gov.gr. , σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Αθανάσιο Δημόπουλο. Η διαδικασία ξεκινάει για πρώτη φορά ηλεκτρονικά και όσοι πολίτες «συστηθούν on line» θα θεωρούνται απογεγραμμένοι, ενώ για τους υπόλοιπους θα πάνε πόρτα – πόρτα 60.000 απογραφείς μετά τις 26 Νοεμβρίου.

Σε τρεις μήνες θα ξέρουμε πόσοι είμαστε, είπε ο κ Δημόπουλος επισημαίνοντας ότι η ανοδική πορεία του πληθυσμού από το 1961 αντιστράφηκε από το 2001 μέχρι και την προηγούμενη απογραφή το 2011.

Κάθε απογραφέας θα έχει κονκάρδα της υπηρεσίας και ταυτότητα, είπε ο κ. Δημόπουλος συνιστώντας προσοχή στους πολίτες πριν ανοίξουν την πόρτα.

Η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή είναι ασφαλής και αποτελεσματική πρόσθεσε, εξηγώντας τη διαδικασία για την οποία ήδη υπάρχει βίντεο από την ΕΛΣΤΑΤ.

Με την εφαρμογή του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού μπορείτε να δείτε τα στοιχεία σας ή να διαχειριστείτε το προσωπικό σας.

Για να εισέλθετε στην υπηρεσία απαιτείται πιστοποίηση:

  • Επιλέγετε “Είσοδος στην Υπηρεσία”.
  • Προωθείστε στην υπηρεσία πιστοποίησης της ΓΓΠΣ όπου εισάγετε τους προσωπικούς σας κωδικούς TAXISNET.
  • Μετά την επιτυχημένη πιστοποίηση επιστρέφετε στην εφαρμογή όπου μπορείτε να δείτε τα στοιχεία σας.

Από το 2001 ξεκίνησε δεκαετία με άνοδο στις γεννήσεις αλλά πτωτική εικόνα πληθυσμού, είπε ο κ. Δημόπουλος χαρακτηρίζοντας «άγνωστο χ»  τον παράγοντα της καθαρής μετανάστευσης Μετράμε μόνιμους κατοίκους, όχι μόνο Έλληνες είπε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ.

Στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ αναρτήθηκε και βίντεο με αναδρομική εκτίμηση απογραφής ακόμη και για το 1821 και χρονικό από την επίσημη έναρξη το 1828.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα