Αποζημιώσεις στους σεισμοπαθείς της Κρήτης με μια αίτηση

από fimotro

Για τον σεισμό στη Κρήτη, τις αποζημιώσεις στους πληγέντες, τα αστικά λεωφορεία, το Μετρό της Θεσσαλονίκης και την Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου μίλησε ο Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

«Έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών, παρότι υπάρχει ακόμη σεισμική δραστηριότητα, το κλιμάκιο των 100 μηχανικών έχει κάνει ήδη 500 αυτοψίες. Ελπίζουμε οι αυτοψίες να ολοκληρωθούν σύντομα. Ο στόχος είναι, μετά και την εμπειρία των φυσικών καταστροφών τα τελευταία δύο χρόνια, να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις και μάλιστα με μια κίνηση, με μια διαδικασία», είπε αρχικά στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως σημείωσε ο Κώστας Καραμανλής, «Θα δοθεί προκαταβολή στους πληγέντες 20.000 ευρώ και θα βρούμε τρόπο να «σπάσουμε» τα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Υπάρχουν ζητήματα που δημιουργούνται κυρίως στους δεύτερους ελέγχους στα ακίνητα, εμείς θα είμαστε από επάνω και θα τα αντιμετωπίσουμε».

«Στις φυσικές καταστροφές δεν μπορεί να ρίχνει ο ένας το μπαλάκι στους άλλους. Όταν υπάρχουν λάθη και παραλείψεις, πρέπει να τις δούμε και να διορθωθούν. Σε ότι αφορά την άναρχη δόμηση κατά τόπους, αυτή αποτελεί διαχρονική ευθύνη της Πολιτείας και πρέπει να αντιμετωπιστεί», σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα