Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Δυναμική καθαρής εισόδου στη βουλή εμφανίζει το ΜΕΡΑ25

Δύσκολα ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποφύγει ήττα με διψήφια διαφορά

Δεν είναι καλά τα νέα που φθάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου από τις κυλιόμενες μετρήσεις που έχει παραγγείλλει η κυβέρνηση. Εκτός του ότι η διαφορά φαίνεται πάνω από 10% που μπορεί να φτάσει μέχρι και 15%, εκτός του ότι η ΝΔ εξασφαλίζει σε όλες τις περιπτώσεις αυτοδυναμία, το πιο ανησυχητικό σημείο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τον πλαγιοκοπεί από τα ασριστερά ο Γιάνης Βαρουφάκης με το κυβερνών κόμμα να εμφανίζει τάσεις αποσυσπείρωσης και απογοήτευσης ενόψει των εθνικών εκλογών.

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντιληφθεί ότι θα χάσουν με διψήφια διαφορά και ότι η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία. Αυτό που φοβούνται όμως περισσότερο είναι να πέσουν κάτω από τα ποσοστά των ευρωεκλογών λόγω του Βαρουφάκη και της απογοήτευσης των ψηφοφόρων που δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα που πλέον το βλέμμα του έχει στραφεί στην επόμενη μέρα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται ότι ο Γ. Βαρουφάκης θα πάρει ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος ή εν δυνάμει ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, πολίτες που έχουν μεν αποστασιοποιηθεί από τον Α. Τσίπρα, όμως υπάρχει ένα σοβαρό ενδεχόμενο να τον ψηφίσουν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Το ΜΕΡΑ 25 δίνει διέξοδο στην αριστερή ψήφο

Το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη τους δίνει μια διέξοδο αριστερής ψήφου. Δηλαδή, η δεξαμενή ψήφων του κόμματος του βρίσκεται στον χώρο κυρίως της ριζοσπαστικής Αριστεράς, στερώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ την δυνατότητα να αυξήσει τα ποσοστά του.

Στο Μαξίμου υπάρχει όμως και ένας άλλος λόγος ανησυχίας. Αν τελικά κατορθώσει ο Γ. Βαρουφάκης και εισέλθει στην Βουλή η κοινοβουλευτική του ομάδα θα είναι ένας υπαρκτός χώρος υποδοχής βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που τυχόν θα διαφωνήσουν με την πολιτική της ηγετικής ομάδος του
κόμματος τους.

Μην ξεχνάμε ότι στην βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 ο Α. Τσίπρας στάθηκε τυχερός. Για ελάχιστες ψήφους το κόμμα του Π. Λαφαζάνη δεν εισήλθε στη Βουλή. Έτσι όσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως, να ήθελαν να αποστασιοποιηθούν από το κόμμα τους, δεν είχαν δρόμο διαφυγής. Δεν υπήρχε άλλη, συγγενής ιδεολογικά, κοινοβουλευτική ομάδα να τους υποδεχθεί.

Η επόμενη μέρα και ο Βαρουφάκης

Οι δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι το ΜΕΡΑ25, όχι μόνο φαίνεται να διατηρεί αμετάβλητο το 2,99% που πήρε στις ευρωεκλογές, αλλά σε όλες τις μετρήσεις δείχνει να ενισχύεται ελαφρά. Γεγονός που ίσως κλειδώνει την είσοδό του στη Βουλή. Βέβαια, επικρατεί διχογνωμία στους δημοσκοπικούς κόλπους για τις πιθανές επιδόσεις του κόμματος Βαρουφάκη στις εθνικές κάλπες. Πάντως, οι περισσότεροι θα πόνταραν πιο εύκολα σε μια είσοδο του ΜΕΡΑ25 στο Κοινοβούλιο, παρά σε μια της Ελληνικής Λύσης. Και αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα όχι τόσο για την ημέρα των εκλογών αλλά για την Δευτέρα 8 Ιουλίου, την επόμενη δηλαδή μέρα της κάλπης.

Fimotro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα