Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Δεν θέλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να χρεωθεί τις ακρότητές τους και να απομακρύνει ακόμα περισσότερο τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους από το κόμμα του

Αποστάσεις από τις υπερβολές που διώχνουν τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δηλώσεις Πολάκη και Ραγκούση, που απείλησαν με το γνωστό τους ύφος ότι θα αποχωρήσουν από την Προανακριτική μόνο με την συνδρομή της φρουράς, παίρνουν στον ΣΥΡΙΖΑ με πρώτη και καλύτερη την Όλγα Γεροβασίλη, σε συνομιλία της με δημοσιογράφους.

Είναι προφανές ότι το άδειασμα έγινε με εντολή του Α. Τσίπρα ο οποίος βλέπει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά να πέφτουν συνεχώς και αυτό ως ένα βαθμό οφείλεται στις γραφικότητες που εκφράζουν ορισμένοι υπουργοί και κυρίως στον ακραίο πολιτικό λόγο που έχουν ο Πολάκης με τον Ραγκούση.

Σε ερώτηση εάν είναι επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, η πρώην υπουργός απάντησε ότι είναι «προσωπική του άποψη» και πως η αξιωματική αντιπολίτευση κινείται θεσμικά.
«Δεν θέλουμε να γίνει λίμπα η διαδικασία και ζητάμε από τον πρόεδρο να την προστατεύσει. Περιμένουμε την απάντησή του στην επιστολή μας», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γεροβασίλη.
Να σημειωθεί ότι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα για την υπόθεση, τον καλεί να μεριμνήσει για την αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής τάξης. Αναφέρει ότι η απόφαση εξαίρεσης είναι παράνομη και διασαλεύει την κοινοβουλευτική τάξη.
Επίσης, στην ερώτηση αν το αδιέξοδο αίρεται μόνο με την ακύρωση της χθεσινής απόφασης για την εξαίρεση των δύο βουλευτών, η κα Γεροβασίλη σημείωσε ότι «δεν είναι μόνο αυτή η λύση. Θα μπορούσε να είναι μια ενδιάμεση» προσθέτοντας ότι «μια νέα γνωμοδότηση από την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής θα μπορούσε να ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες».

Την ίδια στιγμή, «σχήμα λόγου» και «νεολογισμό» χαρακτήρισε στον ΘΕΜΑ 104,6 την έκφραση «χουντοεπιτροπή» που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Ραγκούσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της προανακριτικής Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Ο κ. Ξανθόπουλος διευκρίνισε πως ο Γιάννης Ραγκούσης χρησιμοποίησε την έκφραση χουντο–επιτροπή, επιμένοντας, όπως είπε, στον τρόπο που αγνοείται προκλητικά το περιεχόμενο της απόφασης, οι απόψεις των μελών της πλειοψηφίας και κυρίως ο νόμος και ο κανονισμός της βουλής «δηλαδή επειδή έχουμε τη πλειοψηφία, αποφασίζουμε και διατάσουμε κατά το κοινώς γνωστό; Δεν υπάρχουν πλαίσια; Δεν υπάρχουν θεσμοί; Δεν υπάρχουν κανόνες;» διερωτήθηκε.

Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί εάν στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής ο Πολάκης και ο Τζανακόπουλος αποφασίσουν να παρευρεθούν και δεν βγουν από την Επιτροπή, ο κ. Ξανθόπουλος απάντησε πως: «Αυτό καταρχάς θα πρέπει να το σκεφτούν αυτοί οι οποίοι άνοιξαν την ολισθηρή οδό. Είναι ένα πολιτικό ζήτημα το οποίο με πολιτικούς τρόπους πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να το λύσουμε. Η πρόθεσή μας, η πρόθεσή τους είναι να είναι -άλλωστε για να μην προκαταλαμβάνω κανέναν, να σας πω λίγο το θεσμικό κομμάτι, ότι θα πρέπει ο πρόεδρος της Επιτροπής ο κ. Μπούγας να ενημερώσει τον πρόεδρο της Βουλής και αυτός να απευθύνει επιστολή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Τσίπρα, και να του πει ότι “ξέρεις; Στείλε άλλους δύο στη θέση αυτών”- αυτό το πράγμα, από ‘κει και μετά θα υπάρξει μία θεσμική αντίδραση καταγεγραμμένη για να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα