Αποστάσεις Παπαγγελόπουλου από τον Παππά

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Παπαγγελόπουλος στην προανακριτική: Τι ρωτάτε εμένα; Καλέστε τον Νίκο Παππά να τον ρωτήσετε

Αποστάσεις από τα όσα ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο που παρέδωσε ο Σάμπυ Μιωνής στην προανακριτική κρατάει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Συνεχίζοντας σήμερα την κατάθεσή του στην προανακριτική υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν είχε σχέση με τα σχέδια στοχοποίησης της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, γι’ αυτό και ο Νίκος Παππάς δεν ανέφερε το όνομά του, όταν ζήτησε από τον κ. Μιωνή να μεσολαβήσει στον Σταύρο Παπασταύρου.

«Το όνομα Παπαγγελόπουλος ακούστηκε πουθενά για αυτό; Ακούστηκε πουθενά ότι εγώ στοχοποίησα τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι;» ανέφερε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Όταν δε, ο κ. Κώστας Καραγκούνης (ΝΔ) του επισήμανε ότι με τον τρόπο αυτό «υιοθετεί» πλήρως το περιεχόμενο της συνομιλίας Παππά – Μιωνή, είπε: «Εγώ δεν είπα πουθενά ότι υιοθετώ την ηχογράφηση» και ακολούθησε ο διάλογος που ακολουθεί:

Κ. Καραγκούνης: Έτσι όπως το λέτε εννοείτε ότι εσείς δεν στοχοποιήσατε την κα Γκραμπόφσκι, αλλά το έκανε ο Παππάς.
Δ. Παπαγγελόπουλος: Πάντως εγώ αναφέρομαι πουθενά σε αυτό; Ακούστηκε πουθενά ότι εγώ στοχοποίησα την κα Γκραμπόφσκι;

Πέραν αυτού, ο κ. Παπαγγελόπουλος, είπε ότι το 2018 είχε υπάρξει έρευνα στην τακτική δικαιοσύνη μετά από καταγγελία περί δράσης «ισχυρού παράγοντα» που λειτουργεί με «Ρασπουτινικές μεθόδους».

Παραδέχθηκε μάλιστα ότι τότε, η Ελένη Ράικου κληθείσα να καταθέσει σχετικά είχε αναφέρει «δεν έχω να καταθέσω τώρα τίποτα. Επιφυλάσσομαι για το μέλλον».

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Ράικου είχε υποστηρίξει στην προανακριτική ότι απέφυγε τότε να μιλήσει για την δράση του Ρασπούτιν, καθώς «υπάρχει φόβος. Είχα τον γιο μου που έμενε μαζί μας. Έτρεμε η ψυχή μου μην μου χτυπήσουν το παιδί. Στο τέλος έφτασα να του πω να φύγει από το σπίτι. Από την αρχή αισθάνθηκα κακοποιημένη. Δεν μιλούσα κι έλεγα θα περάσει. Όταν όμως πήγαν να στοχοποιήσουν τον σύζυγό μου είπα ‘δεν το ανέχομαι’. Μετά θα στοχοποιούνταν και τα παιδιά μου. Ήθελαν να πλήξουν το κύρος μου για να αναδείξουν την ικανότητα της Τουλουπάκη. Βρήκαν αυτό τον άθλιο τρόπο για να χτυπήσουν την οικογένειά μου. Εκεί είπα ως εδώ».

Φωνάξτε τον Παππά

Όταν οι ερωτήσεις έφτασαν στα λεγόμενα Παππά για τον κ. Τουλουπάκη, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε από τα μέλη της προανακριτικής να καλέσουν τον πρώην υπουργό Επικρατείας.

«Τι ρωτάτε εμένα. Καλέστε τον κ. Παππά να του πείτε ‘άλλα λες εδώ και άλλα εκεί’» είπε χαρακτηριστικά προσπαθώντας να τηρήσει αποστάσεις.

Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός:

Κ.Καραγκούνης: Ο κ. Παππάς, σύμφωνα με το ηχητικό, είπε ότι θα σας πει να καλέσετε τη «τύπισσα», εννοώντας την Τουλουπάκη, και να της μιλήσετε.
Δ.Παπαγγελόπουλος: Πού αποδεικνύεται ότι τα λέει ο κ. Παππάς;
Κ.Καραγκούνης: Στο ηχητικό που κατετέθη στην Επιτροπή.
Δ.Παπαγγελόπουλος: Γιατί ρωτάτε εμένα; Να γίνει πραγματογνωμοσύνη και να καλέσετε τον κύριο Παππά το Σαββατοκύριακο στην Επιτροπή και να του πείτε άλλα λες εκεί άλλα λες εδώ. Ο κ. Παππάς είναι νέος και έχει αντοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα