Απορρίφθηκε η προσφυγή Καϊλή, παραμένει προφυλακισμένη στο Βέλγιο

Και το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο των Βρυξελλών απέρριψε την προσφυγή της Ελληνίδας ευρωβουλευτή

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου απέρριψε τις προσφυγές της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή και του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα κατά της τελευταίας απόφασης του Εφετείου των Βρυξελλών να παραμείνουν προφυλακισμένοι στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση διαφθοράς Qatargate στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Εύα Καϊλή συνελήφθη στις 11 Δεκεμβρίου και ο Μαρκ Ταραμπέλα στις 10 Φεβρουαρίου. Στις 3 Μαρτίου, το Εφετείο αποφάσισε να παραταθεί η κράτησή τους, επιβεβαιώνοντας την προγενέστερη απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου. Αμφότεροι προσέφυγαν κατά της εν λόγω απόφασης, αλλά και στις δύο περιπτώσεις το ακυρωτικό δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές. Η Καϊλή, μάλιστα, δεν είχε επικαλεστεί κανένα επιπλέον επιχείρημα προς τούτο, αντίθετα με την υπεράσπιση του Μαρκ Ταραμπέλα, γράφει χαρακτηριστικά η βελγική Le Soir.

Related posts

Σβέρκος στο Action 24 για Κασσελάκη: Επικοινωνεί με τον κόσμο μέσω social media, αλλά αυτό έχει κοντά ποδάρια

Ο Αγοραστός στο Μαξίμου: Τον κάλεσε ο Μητσοτάκης σε σύσκεψη για τη Θεσσαλία

Αγία Όλγα: Παύεται η διοίκηση για τις άθλιες συνθήκες στο νοσοκομείο

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Περισσότερα