Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Έγινε viral αυτό που αντίκρισαν οι χειρουργοί…

Ένας Κινέζος χειρουργός μοιράστηκε ένα βίντεο όπου ο ίδιος και η ομάδα του, αφαίρεσαν τους πνεύμονες ενός χρόνιου καπνιστή, ο οποίος ήταν δωρητής οργάνων.Ο χειρουργός Chen Jingyu, επικεφαλής ομάδας μεταμοσχεύσεων στο νοσοκομείο Wuxi της επαρχίας Jiangsu, δήλωσε ότι ο εν λόγω δωρητής οργάνων ήταν μανιακός καπνιστής επί 30 χρόνια και πέθανε σε ηλικία μόλις 52 ετών. Ήθελε να δωρίσει τα όργανα του, αλλά οι χειρουργοί γρήγορα διαπίστωσαν ότι, τουλάχιστον οι πνεύμονές του, δεν ήταν δυνατό να μεταμοσχευθούν σε άλλο άτομο.

Δείτε τι αντίκρισαν μόλις τους αφαίρεσαν…

πνεύμονες

Οι πνεύμονες του 52χρονου είχαν όλα τα σημάδια ασβεστοποίησης, πνευμονικής νόσου και πνευμονικού εμφυσήματος.

Το βίντεο, το οποίο μοιράστηκε στα κινεζικά κοινωνικά μέσα με το hashtag “jieyan”(σ.σ. αυτό σημαίνει “κόψιμο του καπνίσματος” στην κινεζική διάλεκτο Mandarin) και έχει προβληθεί πάνω από 25 εκατομμύρια φορές μέσα σε λίγες μέρες.

“Πολλοί καπνιστές στην Κίνα έχουν πνεύμονες που μοιάζουν με αυτούς. Η ομάδα μας αποφάσισε να τους απορρίψει ως πιθανό μόσχευμα”, δήλωσε ο Jingyu.

“Κοιτάξτε αυτούς τους πνεύμονες, έχετε ακόμα το θάρρος να καπνίζετε;” πρόσθεσε ο ίδιος.

πνεύμονες

Ο ασθενής, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε υποβληθεί σε αξονική τομογραφία πριν από το θάνατό του και οι πνεύμονές του δωρίστηκαν αμέσως μετά τον θάνατό του, προτού δηλαδή προλάβει κάποιος να τους εξετάσει, γι’ αυτό και έφτασαν στην ομάδα του Jingyu.

Υπολογίζεται ότι το 26,6% των Κινέζων άνω των 15 ετών καπνίζει, γεγονός που επιδεινώνει τα προβλήματα των πνευμόνων για ένα πληθυσμό που ήδη αντιμετωπίζει σοβαρή ατμοσφαιρική ρύπανση σε πολλές περιοχές της χώρας.

Πηγή: https://www.rt.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα