Απόψε στις 7 το απόγευμα οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για το ρεύμα

από fimotro

Αύριο το πρωί θα γίνει η εξειδίκευση των μέτρων από τους αρμόδιους υπουργούς

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Μάιο και τον Ιούνιο θα συνεχιστούν οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των οικιακών καταναλωτών, οι οποίες θα ισχύσουν και για καταναλώσεις άνω των 300 kWh τον μήνα. Επίσης, η στήριξη θα είναι οριζόντια και θα αφορά σε όλα τα νοικοκυριά και όχι μόνο στις παροχές κύριας κατοικίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα αρμόδια υπουργεία έχουν ετοιμάσει και ένα πακέτο αναδρομικής στήριξης των οικιακών καταναλωτών, προκειμένου να απορροφηθεί μέρος της αύξησης στο κόστος ηλεκτρισμού για τους πρώτους πέντε μήνες του έτους.

Τον Μάιο και τον Ιούνιο θα συνεχιστεί και η επιδότηση των επιχειρήσεων, σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα στα οποία διαμορφώθηκε τον Απρίλιο (130 ευρώ/MWh). Για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με παροχή ισχύος έως 35 kVA και τα αρτοποιεία θα υπάρξει πρόσθετη ενίσχυση, η οποία θα είναι επίσης χαμηλότερη από τα 100 ευρώ/MWh που δόθηκε τον περασμένο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα