Απομονωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ από τον μεσαίο χώρο και τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους

από fimotro

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την ευκαιρία να εισπράξει την κυβερνητική φθορά από την πανδημία

Η αντιπολιτευτική του τακτική Τσίπρα αποδοκιμάζεται σε μεγάλο βαθμό

Τα πρόσωπα που βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα είναι αντιπαθητικά στην κοινωνία

Στριμωγμένος στην αριστερά με ακραίες φωνές να κυριαρχούν στον αντιπολιτευτικό του λόγο και μακριά από το κέντρο και τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους εξακολουθεί να βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο δεν εισπράττει από την φθορά που δημιουργεί στην κυβέρνηση η πανδημία αλλά βλέπει τα ποσοστά του στα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων να υποχωρούν ακόμα περισσότερο στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Τουλάχιστον δέκα δημοσκοπήσεις έχουν δει το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους 3 μήνες και σε καμία από αυτές δεν καταγράφεται κάποια αξιοσημείωτο δημοσκοπική άνοδος του κόμματος του Α. Τσίπρα. Αντιθέτως σε όλες τις μετρήσεις καταγράφεται η κυριαρχία της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τον προεδρό του, επιβεβαιώνοντας ότι ο μεσαίος χώρος και ο χώρος των αναποφάσιστων ψηφοφόρων είναι ένα προνομ ιακό πεδίο για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι 9 μήνες μετά το πρώτο κύμα πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει κάθε πιθανότητα να κερδίσει ψηφοφόρους από την υγειονομική κρίση και το κυριότερο δεν είναι σε θέση να κεφαλαιοποιήσει ούτε την δυσφορία της αγοράς για τα προβλήματα που προέκυψαν στην οικονομία από τον κορονοϊό. Τα χειρότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ έρχονται στο άμεσο μέλλον. Μόλις ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και αλλάξει οριστικά το κλίμα στην κοινωνία και την οικονομία.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ απομονωμένο στην αριστερά, με πρόσωπα τα οποία βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα που δεν έχουν  να πουν απολύτως τίποτα στον μετριοπαθή και αναποφάσιστο πολίτη και με αντιπολιτευτική τακτική που αποδοκιμάζεται στο σύνολο της κοινωνίας, το κόμμα του Α. Τσίπρα θα πρέπει να παρακαλάει να μην προκηρύξει πρόωρες κάλπες ο πρωθυπουργός μόλις μπει το καλοκαίρι και έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί. Αυτός είναι ο πραγματικός πολιτικ΄ςο φόβος για τον Α. Τσίπρα καθώς ξέρει τι θα συμβεί.

Στο 16% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση

Την ίδια στιγμή, διαφορά 16 ποσοστιαίων μονάδων διαθέτει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 40%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΚΙΝΑΛ 7%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%.

prothesi-anagogi

 

Στο σύνολο του δείγματος η εικόνα της πρόθεσης ψήφου είναι η ακόλουθη: ΝΔ 38%, ΣΥΡΙΖΑ 23%, ΚΙΝΑΛ 6,5% ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 4% και ΜέΡΑ 25 2,5%.

prothesi-sinolo

Μεγάλη παραμένει η διαφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, με τον πρώτο στο 45% και τον δεύτερο στο 25%. «Κανένας από τους δυο» απαντά το 27%.

katall

Όσον αφορά το νέο έτος, για την πανδημία και υγειονομική κρίση το 39% των ερωτώμενων δηλώνει ότι τα πράγματα θα πάνε λίγο-πολύ καλύτερα, το 26% τα ίδια και το 26% χειρότερα.  Περισσότερο απαισιόδοξοι είναι οι πολίτες για την οικονομία, στα ελληνοτουρκικά και τα διεθνή.

nea

Στην ερώτηση ποια κυβέρνηση θα τα κατάφερνε καλύτερα η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τομείς και κυρίως στον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση του κράτους, στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την ασφάλεια, στην πανδημία και την υγειονομική κρίση, καιθώς και στην οικονομία και την ανάπτυξη.

kal

Στην ερώτηση αν μετά και τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής η Τουρκία θα συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες έναντι της χώρα μας, το 95% συνολικά απαντά σίγουρα ναι (70%) ή μάλλον ναι (25%), ενώ το 3% συνολικά απαντά μάλλον όχι (2%) ή σίγουρα όχι (1%).

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Τρεις στους δέκα πολίτες (29%) εμφανίζονται αρνητικοί στον εμβολιασμό σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης. Μάλιστα, 10% απαντά συνολικά ότι η πανδημία τους ανησυχεί λίγο, ή ελάχιστα έως καθόλου (από 5%).

Ειδικότερα, στην ερώτηση πόσο σας ανησυχεί η επιδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας το 76% των ερωτηθέντων συνολικά απαντά πολύ (51%) και αρκετά (25%) έναντι 78% στη δημοσκόπηση Νοεμβρίου. 12% των ερωτώμενων απαντά μέτρια, ενώ 10% συνολικά απαντά λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου (από 5%).

poso-anisyxei

Όσον αφορά το αν θα εμβολιαστούν το 67% των ερωτώμενων συνολικά απαντά σίγουρα ναι (40%) ή μάλλον ναι (27%) έναντι 64% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση. Όμως 29% συνολικά απαντά όχι (15%) και μάλλον όχι (14%) στον εμβολιασμό!  15% δηλώνει ότι δεν θα εμβολιαστεί ποτέ.

tha-kanete-emvolio

Αναφορικά με το πότε οι πολίτες προτίθενται να εμβολιαστούν το 57% συνολικά δηλώνει τους πρώτους μήνες, με το 36% να απαντά το συντομότερο δυνατό, ενώ το 21% μετά από 2 με 3 μήνες. Το 24% απαντά αρκετά αργότερα, ενώ ένα 15% δηλώνει ότι δεν προτίθεται να εμβολιαστεί ποτέ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα