Απόλυτη κάλυψη στον Αβραμόπουλο έδωσε η Κομισιόν

από fimotro

Κάλυψη στον τέως Επίτροπο της Ελλάδας στην Κομισιόν, Δημήτρη Αβραμόπουλο, για την υπόθεση της ΜΚΟ Fight Impunity του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι παρείχε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Έρικ Μαμέρ, απαντώντας σε καταιγισμό ερωτήσεων δημοσιογράφων, τονίζοντας ότι είχε ενημερώσει κατά τον δέοντα τρόπο την Επιτροπή και για την απασχόλησή του στο τιμητικό Δ.Σ. της ΜΚΟ.

Ο κ. Μαμέρ υπογράμμισε ότι ο κ. Αβραμόπουλος έλαβε γραπτή εξουσιοδότηση από την Κομισιόν για να συμμετάσχει στο Δ.Σ στις 3 Φεβρουαρίου του 2021, ενώ θετικά για την απασχολησή του είχε γνωμοδοτήσει νωρίτερα και η Επιτροπή Ηθικής της Κομισιόν, στις 10 Δεκεμβρίου του 2020. Κατά τον κ. Μαμέρ, για την έγκριση της πρόσληψής του, ο κ. Αβραμόπουλος είχε προσκομίσει τα αναγκαία δικαιολογητικά που περιέγραφαν την αποζημίωση που θα λάβει για τις υπηρεσίες που θα προσέφερε στο πλαίσιο του μονοετούς συμβολαίου του με την Fight Impunity.

Ο κ. Μαμέρ υπογράμμισε ότι, ως τώρα, η Κομισιόν δεν έχει διαπιστώσει παραβίαση του όρου που ετέθη στον πρώην Επίτροπο να μην έχει επαφές για υποθέσεις σχετικά με τη ΜΚΟ με μέλη της Επιτροπής. Με δεδομένο, πάντως, ότι ο κ. Αβραμόπουλος έχει συναντήσει το προηγούμενο διάστημα Επιτρόπους, κυρίως σε ιδιωτική βάση, ο κ. Μαμέρ υπογράμμισε ότι η Κομισιόν κάνει εσωτερική έρευνα για τις εν λόγω επαφές και τόνισε ότι, αν προκύψει ανάγκη, θα υπάρξει και επικοινωνία με τον άλλοτε Επίτροπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα