Απολύσεις και κλείσιμο θυγατρικών θέλει το Ολλανδικό fund

από fimotro

Ως «εκλεκτοί» του fund για θέσεις – κλειδιά είναι πρόσωπα που υπερασπίζονταν τα συμφέροντα ανταγωνιστικής κατασκευαστικής εταιρείας μέχρι πριν από λίγες ημέρες!

Ως πρόκληση έναντι των ανεξάρτητων αρχών της χώρας και ειδικά έναντι των επιτροπών ανταγωνισμού και κεφαλαιαγοράς, ερμηνεύεται η ανακοίνωση της ολλανδικής εταιρείας Reggenborgh, που αν και βασικός μέτοχος της κατασκευαστικής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προτείνει επισήμως πρόσωπα και για την διοίκηση της Ελλάκτωρ. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που η σχετική έρευνα των δυο Ελληνικων επιτροπών είναι σε πλήρη εξέλιξη, το ολλανδικό fund – μετοχος της ΓΕΚ ανακοινώνει επισήμως την πρόθεση του να ασκήσει διοίκηση και σε άλλη κατασκευαστική εταιρεία, εφ όσον επικρατήσει στην γενική συνέλευση της προσεχούς Τετάρτης!

Επιβεβαιώνει ότι οι «εκλεκτοί» της για θέσεις – κλειδιά είναι οι Μυλωνογιάννης και Ξενοφως, πρόσωπα που υπερασπίζονταν τα συμφέροντα της ΓΕΚ μέχρι πριν από λίγες ημέρες. Σε ο,τι αφορά τον σχεδιασμό της Reggenborgh για το μέλλον της Ελλάκτωρ, η σχετική ανακοίνωση δεν περιλαμβάνει κάτι συγκεκριμένο, αλλά αντίθετα ορισμενες φράσεις προκαλούν προβληματισμό σε μετόχους και εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, πέραν της «βουτιάς στο παρελθόν» που επιχειρείται πάλι , τονίζεται η ανάγκη «εξορθολογισμού του ισολογισμού» και «επανακαθορισμού των προτεραιοτήτων». Ο εξορθολογισμός σημαίνει απολύσεις;

Ο επανακαθορισμός προτεραιοτήτων σημαίνει κλείσιμο θυγατρικών; Αυτά είναι μόλις δυο από τα πολλά και ποικίλα ερωτήματα που προκάλει η ανακοίνωση των Ολλανδών, που κάθε άλλο παρά καθησυχαστική είναι για το μέλλον της Ελλάκτωρ .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα