Απολογία 70χρονου στο Αλεποχώρι: Σκόπευα να προφυλάξω τον εαυτό μου, δεν είχα καθόλου ορατότητα

από Philippos

Την απολογία του 70χρονου στο Αλεποχώρι που τα ξημερώματα της Παρασκευής σήκωσε την καραμπίνα και πυροβόλησε τα δυο παιδιά ηλικίας 14 και 16 ετων τα οποία μπήκαν στην αυλή του εξοχικού του παρουσιάζει το protothema.gr.

O ηλικιωμένος πιστολέρο, που μετά την εμφάνιση του στον ανακριτη αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους – απαγόρευση προσέγγισης στο Αλεποχώρι απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση στο Α.Τ. της περιοχής που διαμένει καθώς και καταβολή χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ – , δήλωσε μετανιωμένος ενώ είπε οτι δεχόνταν ενοχλήσεις απο άγνωστα άτομα απο το περασμένο καλοκαίρι και για το λογο αυτο είχε τοποθετήσει σειρήνα για να αποτρέπει τους ανεπιθύμητους «επισκέπτες». Μαλιστα, ζήτησε απο τις αρχές να μην προφυλακιστεί και να αφεθει με περιοριστικους όρους και βραχιολάκι.

Ο κατηγορούμενος μετέβη στον ανακριτή συνοδευόμενος απο τον δικηγόρο του Γιάννη Γλύκα ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος απο το αποτέλεσμα.

Τι υποστήριξε ο 70χρονος

Ξεκινώντας την απολογία του ο ηλικιωμένος πιστολέρο ανέφερε τα εξής:

«Στις 26.8.2022 και περί την ώρα 02:00 και ενώ ευρισκόμουν εντός της προαναφερόμενης κατοικίας μου στο Αλεποχώρι Αττικής , επί των οδών Αιγειρουσών και Παρθενώνος, άκουσα θόρυβο και φωνές. Να σημειωθεί ότι το ίδιο περιστατικό έλαβε χώρα και την παραμονή του επίδικου συμβάντος, όπου εκτός του θορύβου και των φωνών άγνωστοι εις εμέ, πέταξαν πέτρες στην οικία μου. Ανοίγοντας τα φώτα αλλά και με φωνές προσπάθησα να αντιδράσω κάνοντας αισθητή την παρουσία μου στην οικία ώστε να προλάβω να εκδιώξω τα άτομα που πέταξαν τις πέτρες». Στις επόμενες γραμμές έκανε αναφορά σε συμβάντα του παρελθόντος «Πέραν αυτών όμως, στο άμεσο παρελθόν είχαν προσπαθήσει άλλες δύο φορές ομοίως άγνωστα εις εμέ άτομα να εισέλθουν τόσο εντός της οικίας μου, όσο και σε παρακείμενη οικία. Την πρώτη φορά, ήτοι το καλοκαίρι του έτους 2021 άγνωστοι είχαν εισέλθει εντός του περιβάλλοντος χώρου προκαλώντας φθορές στο σπίτι. Τότε αποφάσισα να εγκαταστήσω εντός της οικίας μου σείρηνα ως αναγγελία και προειδοποίηση, η οποία λειτουργεί ως τερματικό ακουστικό ηχείο. Έτσι , το Πάσχα του έτους 2022, όταν υποψήφιοι δράστες αποπειράθηκαν να εισέλθουν εντός αυτής, τράπηκαν σε φυγή όταν και ήχησε η σειρήνα. Ειδοποίησα τόσο το Αστυνομικό Τμήμα Μεγαρέων όσο και την Άμεση Δράση , αλλά ουδέποτε προσήλθε κανείς , ζητώντας από εμένα να επιδείξω ψυχραιμία. Για τα εν λόγω περιστατικά μάλιστα, είχε ενημερωθεί η τοπική κοινότητα του Δήμου Μάνδρας. Είχα γνωστοποιήσει όλα τα ανωτέρω , αφού μάλιστα δεν ήταν λίγες φορές που είχα διαπιστώσει προσωπικά μου αντικείμενα όπως μεταξύ άλλων εργαλεία που χρησιμοποιούσα για την κατασκευή του δέυτερου κτίσματος που υπάρχει εντός του οικοπέδου μου, να λείπουν».

Σε ο,τι αφορά στο συμβάν για το οποιο κατηγορείται ισχυρίστηκε τα εξής: «Ακούγοντας λοιπόν θόρυβο και φωνές την 26η/08/2022, οι οποίες αντιλήφθηκα ότι προέρχονται από την περιβάλλοντα χώρα της οικίας μου, αφού πρώτα φώναξα προκειμένου να απωθήσω τους υποψήφιους δράστες , όντας τρομαγμένος αφού σε διάστημα 48 ωρών ευρισκόμουν πάλι υπό το ίδιο καθεστώς παραβίασης και διατάραξης του χώρου μου, και με τις φωνές να μη σταματάνε αλλά να είναι πιο έντονες όπως και τα βήματα που άκουγα, πήρα στα χέρια μου την κυνηγετική καραμπίνα που νόμιμα κατέχω. Τότε, άνοιξα την πόρτα της οικίας μου και αντίκρισα δύο άτομα να ευρίσκονται στο προάυλιο χώρο. Η οικία που διαμένω ευρίσκεται εντός μεγάλου «τριγωνικού» σχηματικά οικοπέδου, έμπροσθεν της οποίας υπάρχει δεύτερο κτίσμα πέτρινης κατασκευής, το οποίο μόνος μου προσπαθούσα να αποπερατώσω. Αμφότερα τα κτίσματα περιβάλλονται από μάνδρα επίσης πέτρινη. Πέριξ και εσωτερικά της μάντρας ευρίσκονται δέντρα και φυλλωσιές. Όταν λοιπόν αντίκρισα τα δύο αυτά άτομα , τα οποία μόνο ως σκιές αντιλαμβανόμουν αφού ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος και υπάρχει παρά μόνο έξωθεν του οικοπέδου , ήτοι έμπροσθεν της πρώτης κατοικίας και αποτελείται από τις δημόσιες κολώνες φωτισμού, οι οποίες φωτίζουν τον δρόμο , πυροβόλησα δύο φορές προς τις φυλλωσιές προκειμένου να τους εκφοβίσω αφού δεν έβλεπα εάν έφεραν όπλο ή το οιοδήποτε άλλο αντικέιμενο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εις βάρος μου. Οι φυλλωσιές που όπως ανέφερα απέιχαν δέκα μέτρα από τις σκιές που αντιλαμβανόμουν στο χώρο, ενώ η δική μου απόσταση από τις σκιές ήταν περίπου στα 30μέτρα! Όταν και πλέον πυροβόλησα , πετάχτηκαν από το φυτό κι άλλα άτομα , περίπου έξι με οκτώ, τα οποία εκ των υστέρων αντιλήφθηκα ότι είχαν κρυφτεί εκεί. Τόσο όμως η έλλειψη φωτισμού, το πυκνό σκοτάδι αφού επρόκειτο περι την ώρα 02:00 όσο και η μειωμένη όραση μου ένεκα της ηλικίας μου, δεν συνετέλεσαν ώστε να γίνουν άμεσα αντιληπτοί από εμένα και να μη πυροβολήσω εκεί».

«Αφού πετάχτηκαν, άκουσα φωνές, έντονο βηματισμό ωσάν τρέξιμο και κατάλαβα ότι εξήλθαν του χώρου σκαρφαλώνοντας την πέτρινη μάντρα .Εν συνεχεία , σε χρονικό διάστημα 45 λεπτών, κατέφθασαν στην οικία μου Αστυνομικοί, οι οποίοι αφού μου ζήτησαν τα στοιχεία μου και τους διηγήθηκα τι είχε συμβεί, τους οδήγησα εντός της οικίας μου όπου τους παρέδωσα την καραμπίνα που μόλις είχα χρησιμοποιήσει. Χρησιμοποιώντας τη νομίμως αποκτηθείσα καραμπίνα μου, αρχικά σκόπευα να προφυλάξω τον εαυτό μου από τους επίδοξους δράστες αφού νόμιζα ότι είχαν εισέλθει εντός του χώρου μου προκειμένου να με κλέψουν, να με ληστέψουν και εν γένει αγνοούσα τον λόγο ύπαρξης τους στο σημείο την ώρα αυτή! Επαναλαμβάνω σθεναρά ότι δεν είχα πρόθεση να φονεύσω τους παθόντες αλλά μόνο να τους εκφοβίσω, γι’ αυτό και δεν υπήρξε από μέρους μου ειδική σκόπευση. Άλλωστε, δεν είχα καθόλου καλή ορατότητα. Περαιτέρω, αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μόλις με ενημέρωσαν ότι τα άτομα που έιχαν εισέλθει τραυματίστηκαν, προσέτρεξα να βοηθήσω συνομιλώντας μάλιστα με τον παππού του ενός εκ των παθόντων».

«Εν προκειμένω, στην υπό κρίση υπόθεση, άγνωστος αριθμός αγνώστων εις εμέ ατόμων εισήλθαν στον προαύλιο χώρο της οικίας μου , περί την ώρα 02:00. Αδυνατούσα να διακρίνω εάν έφεραν το οιοδήποτε αντικείμενο ικανό να με βλάψει, αγνοώντας τις πραγματικές του προθέσεις. Όντας άτομο ηλικίας 70 ετών , διαμένοντας σε ερημική περιοχή μόνος , αντιμετωπίζοντας χρόνια προβλήματα υγείας, σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες απόπειρες διάρρηξης του χώρου μου, ένιωσα φόβο για τη σωματική μου ακεραιότητα. Υπό το καθεστώς του φόβου και της απειλής που ένιωσα, ο μόνος τρόπος τη δεδομένη χρονική στιγμή σε συνδυασμό με όσα ως άνω ανέφερα, προκειμένου να αμυνθώ και να προστατέψω τον εαυτό μου και την ιδιοκτησία ήταν με τη χρήση της καραμπίνας και μόνο για να εκφοβίσω προκειμένου να τους εκδιώξω. Μάλιστα, μέρος της υπό κρίση δικογραφίας αποτελεί και η μήνυση που κατέθεσα εν συνεχεία σε βάρος των δραστών».

Ζήτησε βραχιολάκι

Ο 70χρονος στο υπόμνημα του ζήτησε να αφεθει ελευθερος με ηλεκτρονική επιτήρηση, το λεγόμενο «βραχιολάκι» τονίζοντας πως «σε περίπτωση που το παρόν αίτημά μου γίνει δεκτό και μου επιτρέψετε να αφεθώ ελεύθερος μέσω της ηλεκτρονικής επιτήρησης , δε θα πλησιάσω την οικία μου στην περιοχή του Αλεποχωρίου. Επειδή, διανύω το 70ο έτος της ηλικίας μου αντιμετωπίζοντας τα ως άνω αναφερόμενα προβλήματα υγείας

Επειδή, είμαι διατεθειμένος να δεχθώ και να σεβαστώ οιονδήποτε όρο κρίνεται ότι αξίζει να μου επιβληθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα