Αποκαλυπτικό πείραμα: Δείτε πόσο εύκολα μπορεί να μεταδοθεί ο κορωνοϊός από

από fimotro

Το πείραμα διενήργησαν δημοσιογράφοι του ιαπωνικού καναλιού ΝΗΚ σε συνεργασία με ειδικούς.

Μπορεί να μειώνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως ο ιός… εξαφανίστηκε. Και σίγουρα η χαμηλή διασπορά δεν σημαίνει και εξαφάνιση του κινδύνου, ειδικά σε κλειστούς χώρους.

Το ιαπωνικό κανάλι NHK σε συνεργασία με ειδικούς προχώρησε σε ένα ενδιαφέρον πείραμα, για να δείξει πόσο εύκολα μπορεί να μεταδοθεί ο ιός από ένα και μόνο άτομο.

Για να δείξουν την ευκολία με την οποία μεταδίδεται ένας ιός χωρίς τη λήψη μέτρων προστασίας έβαλαν φθορίζουσα ουσία στο χέρι ενός μόνο ανθρώπου ο οποίος συμμετείχε σε αυτό το δείπνο.

Το αποτέλεσμα όταν έσβησαν τα φώτα και αντικαταστάθηκαν από blue lights ήταν αποκαλυπτικά με τον ιό να απλώνεται σε χέρια, μάτια, ποτήρια, πιάτα, φαγητά.

Δείτε το βίντεο:

クルーズ船で感染拡大を招いたとされる接触感染がどのようにして起きるのか、NHKが専門家と共同で実験を行ったところ、ウイルスに見立てた塗料は多数の人が触るものを介して広がることが確認されました。https://t.co/exeyyRXQiD pic.twitter.com/NCHGyJyXRw

— NHKニュース (@nhk_news) May 8, 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα