Απογοήτευση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαφορά από τη ΝΔ που δεν πέφτει σημαντικά

από fimotro

Είναι προφανές ότι το κόμμα του Α. Τσίπρα απωθεί τη μεσαία τάξη και αυτό δεν πρόκειται εύκολα να ανατραπεί

Απογοήτευση στον ΣΥΡΙΖΑ έφερε το παγιωμένο πολιτικό σκηνικό με ξεκάθαρη διαφορά υπέρ της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη που αποτυπώθηκε στις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τη σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση που έχει πυροδοτήσει η υπόθεση της νόμιμης επισύνδεσης της τηλεφωνικής γραμμής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκου Ανδρουλάκη. Είναι προφανές ότι το κόμμα του Α. Τσίπρα απωθεί τη μεσαία τάξη και αυτό δεν πρόκειται εύκολα να ανατραπεί ότι και να κάνει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά.

Στον ΣΥΡΙΖΑ που περίμεναν μικρότερη διαφορά, η προσδοκία της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως η σοβαρή αυτή υπόθεση -την πλήρη διαλεύκανση της οποίας ζήτησε από την πρώτη στιγμή και η κυβέρνηση αποδεχόμενη κάθε προτεινόμενη από την αντιπολίτευση πρωτοβουλία σε θεσμικό επίπεδο- θα οδηγήσει σε ανατροπή του πολιτικού σκηνικού ουδόλως επιβεβαιώνεται από τις πρώτες μετρήσεις. Σε αυτές καταγράφεται μικρή φθορά της κυβέρνησης και μόνο οριακά κέρδη για ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ., ενώ παραμένει σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερέχει έναντι των αντιπάλων του την ώρα που και η διαφορά υπέρ της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου παραμένει κοντά στα επίπεδα των εκλογών του 2019.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα», η Ν.Δ. προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 8,5% (32% έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ), με την αξιωματική αντιπολίτευση να κερδίζει μόλις 0,5% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. συγκεντρώνει 12,3% και ακολουθούν το ΚΚΕ 5,4%, η Ελληνική Λύση με 5% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

Παρά την αδιαμφισβήτητη σοβαρότητα της υπόθεσης Ανδρουλάκη, από τη δημοσκόπηση της Marc διαφαίνεται ότι οι μεγάλες ανησυχίες της κοινής γνώμης εξακολουθούν να αφορούν πρωτίστως την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις και τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται (84,2%), ενώ ακολουθούν τα εθνικά θέματα/Ελληνοτουρκικά (36,4%), η εγκληματικότητα/φαινόμενα βίας (30,2%), οι εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία (26,3%) και οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις (16%).

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για τα «Τα Νέα», το προβάδισμα της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου είναι 6,3%, καθώς καταγράφει 31,4% έναντι 25,1% του ΣΥΡΙΖΑ και 12,1% του ΠΑΣΟΚ, ενώ ακολουθούν ΚΚΕ με 5,7%, Ελληνική Λύση με 4,8% και ΜέΡΑ25 με 2,1%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα