Από τα σχολεία θα καλυφθούν όσοι μαθητές δεν βρήκαν self tests

από fimotro

Κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας

Τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να βρουν self test στα φαρμακεία, ανακοίνωσαν το Σάββατο τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

Σε κοινή ανακοίνωση, παραδέχονται πως υπήρξε πρόβλημα «σε λίγες περιπτώσεις» και επισημαίνουν πως οι ελλείψεις θα καλυφθούν από τις σχολικές μονάδες και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

Από την Τετάρτη 5/1 ως σήμερα δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είχαμε τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ και ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μαζική ανταπόκριση στο νέο πρωτόκολλο.

Εχθές και σήμερα το πρωί, λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες.

Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self-test, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα self-test. Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με self-test για το άνοιγμα της Δευτέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα