Ο Μητσοτάκης θα βαθμολογήσει το έργο όλων των υπουργών

Με τη συμπλήρωση του πρώτου εξαμήνου διακυβέρνησης της Ν.Δ. έρχεται η ώρα για την αξιολόγηση των μέχρι σήμερα πεπραγμένων, αλλά και για τον προγραμματισμό των επόμενων πρωτοβουλιών σε κάθε υπουργείο, με βασικό στόχο να διατηρηθούν και το 2020 οι ταχύτατοι ρυθμοί υλοποίησης του κυβερνητικού έργου, που οδήγησαν ήδη σε ψήφιση 32 νομοσχεδίων μέχρι το τέλος του 2019.

Με τον γενικό απολογισμό του πρώτου εξαμήνου να είναι πολύ θετικός για την κυβέρνηση, δεδομένου ότι αρκετές προγραμματικές δεσμεύσεις υλοποιούνται και νωρίτερα απ’ ό,τι είχε εξαγγελθεί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά κύκλο συναντήσεων με τις ηγεσίες του κάθε υπουργείου ξεχωριστά.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν σήμερα το πρωί ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, και ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, ενώ την Παρασκευή θα συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και την προσεχή Τρίτη με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Στην αρχή της συνάντησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι πρόκειται για τον δεύτερο γύρο συναντήσεων στο πλαίσιο της εξάμηνης αξιολόγησης. «Κάναμε καλή δουλειά στο δεύτερο εξάμηνο και αυτό πιστοποιείται από τα έσοδα. Αντιμετωπίστηκε το ζήτημα Τόμας Κουκ και τώρα θα συζητηθεί ο προγραμματισμός δράσεων για το 2020 και θα μπουν τα θεμέλια διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι έγινε σημαντική δουλειά στο υπουργείο του και όπως είπε το επιτελικό κράτος θα δώσει επωφελή αποτελέσματα, αφού πρόκειται για την πρώτη μεγάλη παρέμβαση η οποία βοηθά τα υπουργεία που στηρίζονται στον συντονισμό.

Τήρηση χρονοδιαγραμμάτων

Ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει στη διάρκεια των συναντήσεων αυτών στην τήρηση αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης του προγράμματος δράσεων κάθε υπουργείου και αναμένεται να στείλει εκ νέου μήνυμα διαρκούς αξιολόγησης στη λειτουργία της κυβέρνησης.

Το στίγμα των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, αλλά και των πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα αναμένεται να δοθεί από τον πρωθυπουργό και στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., η οποία θα συνεδριάσει την επόμενη Τρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα