Από την Πέμπτη τα self tests εργαζομένων

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Έτοιμο τις επόμενες μέρες το σύστημα για τα self test

Τις επόμενες ημέρες , οπότε και θα κληθούν να παραλάβουν τα self test κι άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως για παράδειγμα όσοι εργάζονται στο λιανεμπόριο και τα ΜΜΜ, το σύστημα θα είναι έτοιμο για την προτεραιοποίηση τους. Αυτό επισημαίνουν οι ειδικοί και αυτό θέλει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία όπως έγινε με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και κάθε ομάδα πληθυσμού θα μπορεί να πάρει το self test που δικαιούται μέσω της πλατφόρμας, μόνο με την προσκόμιση του ΑΜΚΑ. Το σύστημα θα είναι έτοιμο για τους εργαζόμενους κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό και το φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί κάποιοι πολίτες να ματαιώνουν το ραντεβού τους για να αλλάξουν εμβόλιο, οι ειδικοί επισημαίνουν σε γενικές γραμμές τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ υψηλά και υπάρχει αποδοχή από τους πολίτες.

Στο πολιτικό πεδίο, επέκταση του self test σε εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, μεταφορές και delivery από το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τακτική σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα.

Ο πρωθυπουργός αφού ευχαρίστησε μαθητές και εκπαιδευτικούς για την συνεργασία τους στη διενέργεια του self test, με το οποίο επέστρεψαν στα σχολεία, τόνισε οι 613 που εντοπίστηκαν θετικοί δεν εξέθεσαν σήμερα τους συναδέλφους και τους συμμαθητές του στο κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα