Από σήμερα οι αιτήσεις για 3.000 ανέργους

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Αφορούν προσλήψεις με 100% επιδότηση

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου ξεκινά η καταβολή των αναδρομικών σε 1.100.000 συνταξιούχους. Τα ποσά των αναδρομικών, που αφορούν την περίοδο Ιούνιος 2015-Μάιος 2016, θα καταβληθούν μαζί με τις συντάξεις του Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, την Παρασκευή θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι  των ταμείων ΙΚΑ, Τραπεζών και ΟΤΕ, όσων το ΑΜΚΑ λήγει σε: 1,3,5,7,9.

Την Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι από τα ίδια ταμεία, αλλά με ΑΜΚΑ που λήγει σε: 0,2,4,6,8.

Την επομένη, 27 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις των ασφαλισμένων σε ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, ενώ την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, οι συντάξεις: ΝΑΤ, ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Τι γίνεται με τους κληρονόμους

Μεταξύ των ζητημάτων που προκύπτουν από την χορήγηση των αναδρομικών στους συνταξιούχους είναι το ζήτημα των κληρονόμων. Δηλαδή των συγγενών πρώτου βαθμού των συνταξιούχων που δικαιούνταν αναδρομικά αλλά αποβίωσαν.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σημείωσε ότι 172.000 χήρες και παιδιά, θα λάβουν συνολικά 145 εκατομμύρια ευρώ.

Τι λένε οι ειδικοί στο MEGA

Το ζήτημα των αναδρομικών στους συνταξιούχους σχολίασε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» o φοροτεχνικός, Βαγγέλης Αμπελιώτης.

Όπως εξήγησε, τα αναδρομικά των συνταξιούχων δεν θα φορολογηθούν, δεν θα γίνει παρακράτηση 20% σε φόρο, ενώ όπως είπε το ποσό είναι ακατάσχετο και δεν συμψηφίζεται.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να κάνουν δύο τροποποιητικές δηλώσεις. Μια για τα αναδρομικά του 2015 και μια για αυτά του 2016.

Σε ότι αφορά στους κληρονόμους, υπογράμμισε, ότι βάσει δεδικασμένου, θα φορολοηθούν για τα ποσά που θα λάβουν. «Όμως επειδή υπάρχει το κληρονομικό δικαίωμα, θα πρέπει να μπουν στην κλίμακα. Η κλίμακα έχει αφορολόγητο 150.000. εκτός αν έχουν πάρει κι άλλο ποσό από τον αποβιώσαντα και συναθροιστούν τα ποσά» ανέφερε.

Τέλος, επισήμανε, πώς όσοι συνταξιούχοι δικαιούνται αναδρομικά από δύο ταμεία (δημοσίου-ιδιωτικού) θα τα λάβουν κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα