Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που πανηγύριζε το 2015 επί 3 ημέρες, ο Μητσοτάκης θα έχει τις πρώτες επαφές από την πρώτη ημέρα που ορκίστηκε η κυβέρνησή του

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον Α. Τσίπρα που έπρεπε να περάσουν τρεις ημέρες για να τελειώσουν τα πανηγύρια και οι χαρές για την εκλογική νίκη του 2015, ώστε να αρχίσει ο τότε πρωθυπουργός τις πρώτες επαφές του, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, ο σημερινός Πρωθυπουργός και τα στελέχη της προγραμμάτισαν ήδη τις επόμενες κινήσεις τους.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση γνωριμίας σήμερα στις 17:30 με τον επικεφαλής του SSM Andrea Enria, που βρίσκεται στη χώρα μας.

Στις 18:00 ο Κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλο, και στις 18:30 θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, τον σχεδιασμό για τη διάσωση της ΔΕΗ.

Το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει αύριο στις 11 το πρωί. Εκεί, ο  υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης θα παρουσιάσει τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και θα μοιραστεί φάκελος με τις κατευθύνσεις. Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης έχουν ως εξής: αλλαγή στην οργάνωση της κυβέρνησης, κατάργηση του ασύλου, αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, αλλαγές στον τρόπο κυβερνησιμότητας στους Δήμους.

Μέχρι τις 10 Αυγούστου αναμένεται να έρθει στη Βουλή το νέο φορολογικό, η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η μείωση στον ΦΠΑ της εστίασης. Στις 20-21-22 Ιουλίου αναμένεται η τριήμερη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Η πρώτη εικόνα πάντως που δείνει η νέα κυβέρνηση, σε αντίθεση με την προηγούμενη, είναι ότι θέλει να τρέξει άμεσα όλες τις προτεραιότητες που έχει θέσει. Στο χέρι της είναι να κινηθεί άμεσα και αποτελεσματικά…

Fimotro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα