Το Φθινόπωρο οι αποφάσεις για την 3η δόση

από fimotro

Οι ειδικοί θα αποφασίσουν τον Σεπτέμβριο

Για τρίτη δόση από το Φθινόπωρο και μετά αρχίζουν και μιλούν οι περισσότεροι ειδικοί. Στο πλαίσιο αυτό, επαναληπτική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού αφορά – σε πρώτη φάση – τους ανοσοκατασταλμένους, σύμφωνα με τα όσα είπε η η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. Όπως εξήγησε, το θέμα της τρίτης δόσης θα τεθεί μετά το Σεπτέμβριο.

«Επίσης, θα ακολουθήσουν οι ομάδες που έχουμε δει ότι υστερούν σε ανοσολογική ανταπόκριση», είπε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού. Σε ερώτηση που αφορούσε το ποσοστό των εμβολιασμένων, οι οποίοι ασθενούν και νοσηλεύονται, η κυρία Θεοδωρίδου είπε ότι οι ασθενείς που εισάγονται σε ΜΕΘ σε ποσοστό πάνω από 90% είναι ανεμβολίαστοι. Ωστόσο παρατήρησε ότι υπάρχει πιθανότητα κάποιοι που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις να νοσήσουν, όμως νοσούν ελαφρά και σπάνια μπαίνουν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Για το αν θα εμβολιάζονται και στη χώρα μας τα παιδιά 12 ως 15 ετών – τα οποία ήδη εμβολιάζονται στις ΗΠΑ και στον Καναδά – η κυρία Θεοδωρίδου απάντησε: «η πλειονότητα των χωρών έχει προτάξει των εμβολιασμών στα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα ή στα παιδιά που ζουν με ευάλωτα άτομα καθώς αυτά τα παιδιά θα πρέπει να προστατεύσουμε και για να προστατέψουν τους γύρω τους».

Τι συμβαίνει με τους παχύσαρκους και τον κορονοϊό

Η κυρία Θεοδωρίδου έκρουσε τον κώδωνα για τη σύνδεση του κορωνοϊού με την παχυσαρκία επικαλούμενη μία αμερικανική μελέτη στην οποία παρακολουθήθηκαν 204 έφηβοι για δύο μήνες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτοί νόσησαν και νοσηλεύτηκαν για τον κορωνοϊό. Από αυτους το 70,6% ήταν έφηβοι με υποκείμενο νόσημα και το 36% έπασχαν από παχυσαρκία η οποία θεωρείται υποκείμενο νόσημα όσον αφορά τον κορωνοϊό.

Μάλιστα σημειώνεται ότι στη χώρα μας το 25% των εφήβων είναι παχύσαρκοι, επισήμανε η Μαρία Θεοδωρίδου η οποία τόνισε πως «η παχυσαρκία είναι σημαντικός παράγοντας κινδύνου, καθώς ο λιπώδης ιστός λειτουργεί ως όργανο που παράγει πλήθος ουσιών και επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά και το μεταβολισμό».

Δεν περιέχουν εμβρυικά κύτταρα και δεν είναι πει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα