Θα αφορά συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού

H χορήγηση της τρίτης εμβολιαστικής δόσης κατά του κορoνοϊού,  θα ξεκινήσει σε σύντομο χρονικό διάσημα από συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού. Αυτό προκύπτει από καλά ενημερωμένες πηγές του υπουργείου Υγείας οι οποίες προσδιορίζουν την τρίτη δόση σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού από Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για άτομα με σημαντική ανοσοκαταστολή:

Μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων
Μεταμόσχευση μυελού
Καρκινοπαθείς / Υπό χημειοθεραπεία
Νεφροπαθείς

Οι χορηγήσεις της «αναμνηστικής» δόσης  θα ξεκινήσουν άμεσα , ακόμα και στις αρχές του Σεπτέμβρη. Επίσης, το ελάχιστο διάστημα που πρέπει να έχει μεσολαβήσει ανάμεσα στην χορήγηση της 2ης και της 3ης δόσης είναι 28 ημέρες.

Σε ότι έχει να κάνει με το ερώτημα γιατί επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα άτομα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ το 75% των ανοσοκατεσταλμένων που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις , δεν αναπτύσσουν καλή ανοσοαπόκριση, με αυτή να αγγίζει το 35%.

Με την τρίτη δόση  οι ανοσοκατεσταλμένοι δύνανται να φτάσουν έως το 85%, όπως δηλαδή και οι υπόλοιποι άνθρωποι που δεν αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα υγείας.

Στο τραπέζι της συζήτησης για ενδεχόμενη χορήγηση της 3ης δόσης βρίσκονται επίσης οι ηλικιωμένοι καθώς και οι υγειονομικοί.

Κορονοϊός: Στο κόκκινο το Ρέθυμνο – Οδεύει προς μίνι lockdown

Σε κόκκινο επίπεδο συναγερμού βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου μετά από την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.
Μάλιστα για την περιοχή του Ρεθύμνου εξετάζονται περιοριστικά μέτρα ωστόσο δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σημειώνεται πως τόσο το Ηράκλειο όσο και τα Χανιά παραμένουν στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού.

Το τελευταίο 24ωρο στα Χανιά καταγράφηκαν 142 κρούσματα, στο Ηράκλειο 222, στο Ρέθυμνο 86 και στον Άγιο Νικόλαο 20.

Την τελευταία εβδομάδα, 09-15/08/21, στην πόλη του Ρεθύμνου, καταγράφηκε σχετική μείωση (-72%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σύγκριση με την εβδομάδα 02-08/08/21. Το ιικό φορτίο παραμένει σε μέτρια προς σχετικά υψηλά επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα