Απίστευτη καταγγελία: Ο Παπαγγελόπουλος παρενέβη υπέρ του ξενοδόχου Μαντωνανάκη

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Η καταγγελία έγινε από τους εργαζόμενους της ΕΤΑΔ

Την παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πολύχρονο ζήτημα της διαμάχης μεταξύ της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου και της Αττικός Ήλιος, του ομίλου Μαντωνανάκη για τις εκτάσεις στη Χερσόνησο του Λαγονησίου, ζητά η Ομοσπονδία Εργαζομένων της ΕΤΑΔ (ΟΕΕ ΕΤΑΔ).

Στην επιστολή, όπως αποκαλύπτει το mononews.gr, που απέστειλαν προς το υπουργείο Οικονομικών, αναφέρουν ένα σύντομο ιστορικό της δικαστικής διαμάχης η οποία αφορά τη σύμβαση του 2003 μεταξύ των δύο πλευρών για τη πρόσθετη μίσθωση έκτασης 85 στρεμμάτων, παρακείμενης στο ακίνητο που έχει μισθώσει η εταιρεία στο οποίο βρίσκεται το Lagonissi Resort.

Υπενθυμίζεται πως η έκταση αυτή, αν και ανήκει στην ΕΤΑΔ, έχει καταπατηθεί από τον Δήμο Καλυβίων, ο οποίος τη χρησιμοποιεί για καντίνες και ομπρελοκαθίσματα και έτσι δεν έχει ακόμη παραδοθεί στην «Αττικός Ήλιος». Η ΕΤΑΔ έχει κινηθεί νομικά κατά του Δήμου Καλυβίων, η υπόθεση έχει εκδικαστεί και βρίσκεται στη φάση της Πραγματογνωμοσύνης. Στο μεταξύ, η «Αττικός Ήλιος» από το 2006 προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο, το οποίο τη δικαίωσε επιβάλλοντας πρόστιμο στην ΕΤΑΔ ύψους 5.000 ευρώ. Το σύνολο των οφειλόμενων προστίμων από το 2006 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της πλευράς της «Αττικός Ήλιος», ανέρχεται όμως σε 44 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με την πλευρά της ΕΤΑΔ είναι 5.000 ευρώ.

Στην επιστολή της η Ομοσπονδία Εργαζόμενων της ΕΤΑΔ, αφήνονται αιχμές τόσο για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλο, όσο και για τον τέως διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Ιωάννη Δρόσο οι οποίοι χωρίς να έχουν οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση φέρονται να ασχολήθηκαν με αυτή, λαμβάνοντας την πλευρά της Αττικός Ήλιος (όπως υποστηρίζει η πλευρά του ομίλου), καλώντας την ΕΤΑΔ να πληρώσει ιλιγγιώδη ποσά εκατοντάδων εκατομμυρίων ως αποζημίωση.

Μάλιστα υπενθυμίζουν πως το πολεοδομικό καθεστώς της περιοχής έχει ρυθμιστεί το 2013, με τρόπο αντίθετο από αυτό που υποστηρίζει η Αττικός Ήλιος, με νόμο που υπογράφει ο Νότης Μυταράκης.

Αναλυτική η επιστολή της ΟΕΕ ΕΤΑΔ:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα