Απεβίωσε ο Κυριάκος Φιλίππου της ΦΑΓΕ

από fimotro

Απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών μετά από πολυετή μάχη με ανίατη ασθένεια ο Κυριάκος Φιλίππου ένας εκ των ιδρυτών της γαλακτοβιομηχανίας ΦΑΓΕ.

Η κηδεία θα γίνει σήμερα σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ο Κυριάκος μαζί με τον αδελφό του Γιάννη συνέχισαν την οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε από ένα γαλατάδικο το 1922 στην Πατησίων 213, βάζοντας τα θεμέλια για έναν πολυεθνικό γίγαντα με παρουσία των προϊόντων της σε 44 ξένες αγορές σήμερα.

Συγκεκριμένα τα δυο αδέρφια Γιάννης και Κυριάκος Φιλίππου άνοιξαν το πρώτο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Γαλάτσι το 1964 μετά το 1975 το εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση.

Ο Κυριάκος Φιλίππου σπούδασε χημικός μηχανικός και ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που βρήκε τον τρόπο αδρανοποίησης του γιαουρτιού ώστε να μπορεί να τυποποιηθεί και να διαρκεί περισσότερο.

Ο κ. Κυριάκος Φιλίππου ήταν ο πρώτος που παρουσίασε στην ελληνική αγορά τη δεκαετία του 1980 το στραγγιστό γιαούρτι με ανθόγαλα με την εμπορική ονομασία Τotal.

Το 1975, η ΦΑΓΕ τελειοποίησε την τυποποίηση παρασκευής γιαουρτιού, η οποία άλλαξε ριζικά την ελληνική αγορά. Αυτό έκανε το γιαούρτι να έχει σταθερή γεύση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Νέες ποικιλίες και γεύσεις εισήχθησαν λίγο αργότερα. Το 1981 άρχισαν οι εξαγωγές προς την ευρωπαϊκή αγορά. Το Total, εισήχθη και έγινε τεράστια επιτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα