Απέρριψε το Συμβούλιο Εφετών το αίτημα Ράικου

από fimotro

Να απορριφθεί το αίτημα εξαίρεσης κατά των Εισαγγελέων Διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση Novartis ως προς το σκέλος που αφορά τους ελεγχόμενους γιατρούς , μεταξύ των οποίων και ο Λάζαρος Καρνέζης σύζυγος της Ελένης Ράικου που το υπέβαλλε, αποφάσισε Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Οι δικαστές με το υπ. αριθμόν 1896/2018 βούλευμά τους υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως Ράνιας Σταθέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός αναφέρει σε αυτήν ότι δεν προκύπτει πως η διαρροή για το έμβασμα των 1.000 ευρώ που έλαβε ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως κατά της διαφθοράς από τη φαρμακοβιομηχανία για ομαδική μελέτη, έγινε από τη διάδοχό της Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρούς της εισαγγελείς. Και αυτό γιατί, στοιχεία της δικογραφίας είχαν στα χέρια τους τόσο μέλη του κοινοβουλίου -όταν διαβιβάστηκε η δικογραφία τον Φεβρουάριο του 2018- όσο και η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Τράπεζα της Ελλάδος και επιστημονικό προσωπικό που συνεπικουρεί τους εισαγγγελείς διαφθοράς.

Την ίδια ώρα, η αντιπρόεδρος του ΣτΕ, που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας την οποία έχουν υποβάλει οι κ.κ Ράικου-Καρνέζης, διαβίβασε αντίγραφα στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να αποφανθεί με βούλευμά του το Δικαστικό Συμβούλιο εάν πρέπει να παγώσει η έρευνα που διενεργούν οι εναγόμενοι εισαγγελικοί λειτουργοί, ως προς το σκέλος που αφορά τον γιατρό, μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αγωγή στο ΣτΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα